Lady Hamilton
15-10-2005, 14:49
MAZARINER
16-18st
Mördeg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl florsocker
1/2 ägg
100 g smör eller margarin
Fyllning
200 g stjärnmassa
75 g smör eller margarin
2 1/2 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
Arbeta i hop mjöl,bakpulver,
socker, ägg och matfett till
en deg. Låt vila svalt några
timmar. Tryck med mjölade
tummar ut mördegen i
smorda mazarinformar. (behövs inte med engångs)
Lägg en klick Hallonsylt i botten
Riv mandelmassan och skär
matfettet i små tärningar.
Rör ihop till en jämn smet.
Rör försiktigt ner äggen, ett
i taget. Fyll 2/3 av formen.
Grädda dem i nedre delen
av ugnen i 175-200*C ca
15 min. Låt dem kallna.
Bred ut ett tunt lager sylt.
Sikta florsockret till glasyren
i en skål och rör den slät
med vattnet. Bred ett tunt
lager över mazarinerna.
Sparat! Har hjärtformade formar, dom får det bli.
pisanggoreng
18-10-2005, 06:24
Är stjärnmassa samma sak som mandelmassa?
Lady Hamilton
18-10-2005, 07:08

Ja det är det
lena:-)
18-10-2005, 18:13
åh så gott det lät....man kanske skall börja fylla upp förrådet.
JAg skall leta rätt på ett "äpplebakelserecept" och lägga ut här..en helt underbart god och lättbakad kaka
Enda problemet är att det är lite komplicerat. Vill man prova något betydligt enklare så kan man laga:
Sega hallonrutor
Ugn 175 grader
200 g smält smör eller margarin
4 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Garnering: hallon och flagad mandel
Rör samman alla ingredienser, vispa ej!!
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Lägg på hallon och ev. flagad mandel.
Grädda ca 40 minuter. Vänd plåten över kakan när den tagits ur
ugnen och låt kakan svalna så (den skall bli seg!). Skär i rutor.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.