Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Päron
          pisanggoreng
          Inlägg 27-10-2005, 13:22
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Hej,

          Vad kan man göra med päron?

          (Vi fick fyra påsar fulla med jättegoda päron av vår fantastiske granne för
          några veckor sedan.)

          Några förslag..?


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          Tsambiko
          Inlägg 28-10-2005, 13:32
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          22-04-2005
          Medlem nr: 5 544



          Gör en päronpaj på samma sätt som du gör en äppelpaj. Det blir jättegott.
          Eller kanske toscapäron med en klick vispgrädde.
          Koka päronen lite mjuka i sockervatten, gärna med en skvätt vitt vin eller citronsaft. Dela i halvor, lägg i en ugnsfast form, smord.
          Toscaglasyr:
          1 dl flagad sötmandel (eller gärna andra nötter)
          50 g smör
          3/4 dl socker
          1 msk vetemjöl
          1 msk grädde el mjölk

          Smält smöret, blanda ner mandel, socker, mjöl och grädde. Låt glasyren sjuda upp, bred över päronen . Grädda 225 grader ca 10-15 min eller tills de fått färg.
          Mvh Lena
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 28-10-2005, 13:52
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Päronmuffins är gott,jag använder stora muffinsformar.



          Ingredienser
          100 g rumsvarmt smör, 4 dl strösocker, 4 ägg
          5 1/2 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 3 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao
          50 g grovhackad choklad, 50 g grovhackade valnötter
          1-2 fasta Anjoupäron i klyftor

          Beredning
          1. Sätt ugnen på 225°.
          2. Rör smör och socker tills smeten är vit och porös. Använd elektrisk visp eller ballongvisp för bästa resultat.
          3. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg.
          4. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd försiktigt ner i äggsmeten.
          5. Vänd ner choklad- och nöthack.
          6. Häll upp smeten i muffinsformar. Stick ner päronklyftor. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

          wub.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 28-10-2005, 13:59
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Eller varför inte den här salladen den gjorde jag mycket när vi bodde i New York.



          Waldorfsallad med päron, valnötter, varm cider- och grönmögelostdressing

          Ingredienser
          Beräknat för 4 portioner
          2 st hårda päron
          2 dl valnötter
          1 msk råsocker
          1 msk citronsaft
          4 st färska fikon
          blandad sallad, t ex lollo rosso, eklövssallad, rosé, rucola...

          Dressing:
          200 g grönmögelost
          1,5 dl päroncider
          salt och peppar


          Gör så här:
          Skala päronen och skär dem i klyftor. Stek dem gyllenbruna i smör och olja, blanda ner valnötterna och strö över sockret. Låt steka 2 minuter, häll över citronsaften och ställ åt sidan. Skär fikonen i skivor.
          Skölj och plocka salladen.

          Dressing:
          Blanda grönmögelost och päroncider i en kastrull. Låt sjuda på svag värme, tills osten smält. Smaksätt med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan och håll varmt. Om dressingen blir för tjock, späd den med lite mer cider.

          Lägg upp salladen på tallrikar. Fördela ut päronblandningen och fikonen. Ringla över dressingen. Servera genast!


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 28-10-2005, 14:05
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Man kan göra päronmos också (likadant som man gör äppelmos). Man kan även göra mos med 50% äpplen och 50% päron. Jag brukar frysa in i småportioner som jag sedan tar fram och har på morgongröten.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 28-10-2005, 16:25
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Koka en sockerlag och frys in dom skalade i den.
          Du kan sen ta fram och göra desserter m.m.


          --------------------


           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 28-10-2005, 18:09
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Vanlig ugnspannkaka, fast med päron i botten. Gott!

          /Åsa
           
          Citera
          pisanggoreng
          Inlägg 28-10-2005, 20:09
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Oj, det var många oväntade tips!

          Tack så mycket! smile.gif


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 21:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon