Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Julinspirerad fläskfilé, med rödvinskokt rödkål
          Castea
          Inlägg 12-12-2005, 00:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Hittat på Dagens Nyheters webbsida idag.

          Fläskfilé med apelsin och ingefära (4 pers)

          Ingredienser:

          ca 600 g fläskfilé
          salt och svartpeppar
          ½ dl pressad apelsin
          1 tsk rivet apelsinskal
          1 tsk riven ingefära
          1 msk soja
          1 krm sambal oelek eller annan chilikrydda

          Salta och peppra köttet och bryn det runt om i stekpanna.

          Rör ihop pressad apelsin, rivet apelsinskal, soja, sambal och inge¬fära och häll över filén i pannan. Låt sjuda på svag värme under lock 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 65 grader.

          Låt köttet vila en stund och skär sedan upp det i skivor. Droppa skyn över.

          Servera med ugnsstekta potatisklyftor och rödvinskokt rödkål:

          Rödvinskokt rödkål (4 pers)

          Ingredienser:

          ca 600 g rödkål
          1 liten rödlök
          3 torkade fikon
          1½ dl rött vin
          ½ grönsaksbuljongtärning
          1 msk balsamvinäger
          1 msk farinsocker
          salt

          Skär rödkålen och löken fint och stek tills det blir slankigt i en rymlig panna, en wokpanna är perfekt.

          Häll på vin, balsamvinäger och lägg i fikonen skurna i små bitar (skär bort det hårda skaftfästet!). Smula i buljongtärning och farinsocker.

          Rör om och lägg på lock. Låt sjuda på låg värme cirka 10 minuter eller tills kålen är mjuk.

          Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          netaave
          Inlägg 12-12-2005, 23:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ska jag prova när man börjar bli less på julmaten.


          --------------------


           
          Citera
          Castea
          Inlägg 12-12-2005, 23:58
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          smile.gif

          Jag gillar dessa julinspirerade recept på "vanlig mat", så här i början/mitten på december innan julborden drar igång.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 04:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon