Castea
Hittat på Dagens Nyheters webbsida idag.

Fläskfilé med apelsin och ingefära (4 pers)

Ingredienser:

ca 600 g fläskfilé
salt och svartpeppar
½ dl pressad apelsin
1 tsk rivet apelsinskal
1 tsk riven ingefära
1 msk soja
1 krm sambal oelek eller annan chilikrydda

Salta och peppra köttet och bryn det runt om i stekpanna.

Rör ihop pressad apelsin, rivet apelsinskal, soja, sambal och inge¬fära och häll över filén i pannan. Låt sjuda på svag värme under lock 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 65 grader.

Låt köttet vila en stund och skär sedan upp det i skivor. Droppa skyn över.

Servera med ugnsstekta potatisklyftor och rödvinskokt rödkål:

Rödvinskokt rödkål (4 pers)

Ingredienser:

ca 600 g rödkål
1 liten rödlök
3 torkade fikon
1½ dl rött vin
½ grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 msk farinsocker
salt

Skär rödkålen och löken fint och stek tills det blir slankigt i en rymlig panna, en wokpanna är perfekt.

Häll på vin, balsamvinäger och lägg i fikonen skurna i små bitar (skär bort det hårda skaftfästet!). Smula i buljongtärning och farinsocker.

Rör om och lägg på lock. Låt sjuda på låg värme cirka 10 minuter eller tills kålen är mjuk.

Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.
netaave
Ska jag prova när man börjar bli less på julmaten.
Castea
smile.gif

Jag gillar dessa julinspirerade recept på "vanlig mat", så här i början/mitten på december innan julborden drar igång.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon