Hittade det här receptet när jag surfade runt på Apotekets hemsida...
Cheesecake med saffran & bär
6 digestivekex 1 kryddmått kanel 1 kryddmått ingefära 40 g flytande margarin
Till fyllningen behöver du: 1/3 paket Apotekets saffran 2 msk kesella (fetthalt 10%) 1 dl Philadelphia-ost Light (7 msk) 4 msk lättkesella 7 tsk socker 1/2 tsk vanillinsocker 1 äggula rivet skal och saft av 1/2 citron 1 äggvita
Till garneringen behöver du: 1-2 dl färska bär efter tillgång 1/2 tsk florsocker
Krossa kexen i en mortel eller matberedare. Blanda med kanel, ingefära och margarin. Tryck ut i åtta tartelettformar och ställ dessa kallt en stund. Förgrädda 6-8 minuter i 200 grader. Se upp så att bottnarna inte blir brända. Låt dem svalna. Sänk värmen till 150 grader. Rör ut saffranet i kesella (10%). Blanda med philadelphia, lättkesella, socker, vanillinsocker, äggula, citronskal och citronsaft. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten. Fördela i formarna och grädda kakorna färdigt i 15-20 minuter. Servera kakorna kalla med några syrliga färska bär och en aning florsocker pudrat över.
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|