Smidigast är att köpa en färdigkokt skinka. Står på om den är kokt annars står det nog bara rimmad skinka. Men se till att det står att den är kokt då kommer du lindrigt undan.
Griljering är inte så svårt. Ta av plasten på skinkan. Skär bort svål och om du tycker att det är mycker fett så skär bort det också.
Lägg skinkan på ett ungssäkert fat eller plåt med fett-sidan uppåt. Vispa upp ett ägg och tillsätt ett par matskedar senap. Det får inte bli så tjockt att det inte går att pensla blandningen på skinkans ovansida.
När du penslat skinkan, strö över ströbröd. In i ugnen på c:a 175 grader tills griljeringen fått lite färg. Klart!
Måste bara berätta vad jag gjorde när jag skulle griljera min första skinka. Visste att man skulle ha ägg, senap och ströbröd. Jag blandade ihop allt i en skål. Gissa om ströbrödet svällde!!!!!!!!!!
Inte gick det att pensla på den smeten inte!