Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Laxrecept, vill jag ha
          netaave
          Inlägg 04-01-2006, 16:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har lax i frysen men varierar mig dåligt, tips??

          Det här gör jag nästan jämt

          Laxfilé i ugn



          Sätt ugnen på 175 gr.

          Ca 150 gr laxfilé/pers
          Salt
          Citronpeppar
          Dill


          1 brk Fraiche, gärna mager
          100 gr stenbitsrom

          Lägg fisken med skinnsidan ner i en ugnsform
          Krydda med citronpeppar, salt och rejält med dill.
          Stek i ugnen tills den känns klar 25-30 min.

          Rör ihop fraiche och rom

          Servera med kokt potatis och sallad.

          Den här har jag gjort någon gång, inte heller så dum


          LAXFILÉ MED KRÄMIG MEDELHAVSFYLLNING

          6 pers


          6 portionsbitar laxfilé ca 150 gr/st

          300 ge philadelphiaost, light går bra

          ½ finhack. rödlök

          3 msk hackade soltorkade tomater

          3 msk kapris

          2 hackade sardellfiléer (går lika bra med ansjovis)

          1 msk tomatpuré

          3 msk färsk hackad basilika

          nymalen sv.peppar och ev. lite salt

          Sätt ugnen på 225 gr.
          Skär en lång skåra på längden i varje fiskbit.
          Blanda till fyllningen, fördela den rikligt i varje skåra.
          Lägg laxbitarna på en smord plåt och baka dem i 8 – 10 min.

          Servera med rostade potatisskivor av bakpotatis, och sallad.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          Eva St
          Inlägg 04-01-2006, 17:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Här kommer ett recept som är lättlagat och gott en bra kombination tycker jag

          LAXGRATÄNG MED KRÄFTSÅS
          6 port

          1,2 kg Laxfile
          Salt
          Peppar

          SÅS
          10 dl Creme Fraiche
          ½-1 dl Kräftspad
          1-2 burkar Kräftstjärtar
          3 tsk Curry
          2 burkar Röd rom
          6 tsk Fransk senap

          Torka laxfileerna
          Krydda dem med salt o peppar
          Lägg dem i ugnsfast form
          Rör creme fraichen med kräftspadet till en jämn smet.
          Låt kräftstjärtarna rinna av
          Rör ner kräftstjärtar, curry, rom och senap i creme fraichen
          Fördela såsen över fisken
          Sätt in i ugn 225 grader i ca 20-25 min.

          Servera gärna med pressad potatis och en sallad.
          Smaklig måltid!!!!!!
          Eva St


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 04-01-2006, 18:15
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Sparad.


          --------------------


           
          Citera
          Castea
          Inlägg 04-01-2006, 18:31
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Två favoriter:

          Fransk LAXLÅDA MED CHÉVRE, 4 pers

          500-600 g kokt skalad potatis
          300 g rökt eller gravad lax
          1 liten purjolök
          1 knippa dill
          100 g chévreost (getost)

          Äggstanning:

          3 ägg
          3 dl mjölk
          1/4 krm kajennpeppar

          Skiva potatisen och strimla laxen. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och finhacka dillen. Varva potatis, lax, purjolök och dill i en lätt smör och ugnssäker form.

          Vispa samman ägg, mjölk och peppar. Häll äggstanningen i formen. Smula över chévren. Grädda i 225°, 15-20 min.


          SMÖRDEGSPAJ MED LAX, 4-6 pers

          3 st djupfrysta smördegsplattor
          200 g rökt lax i skivor
          75 g cantadouost, t ex örter
          2 dl lätt créme fraiche
          1 liten röd lök
          1 tsk brun farin
          1 krm svartpeppar

          Tina smördegsplattorna enligt anvisningar på förpackningen. Lägg plattorna ovanpå varandra. Kavla ut degen till en rund kaka, ca 30 cm i diameter. Tryck fast degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm). Nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 200°, ca 10 minuter. Lägg laxskivorna på botten i pajskalet.

          Blanda osten med créme fraichen. Bred smeten jämt över laxen. Skala och strimla löken fint och blanda med socker och peppar. Fördela löken över pajen. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 04-01-2006, 18:39
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Oj! Förlåt, detta var ju gravlax-recept. sad.gif

          Ja ja, kanske kan glädja någon annan.
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 04-01-2006, 20:04
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          Här kommer ett till som också smakar jättegott tycker jag

          GORGONZOLAFYLLD LAXFILE´
          Med Sherrysås
          4 port


          600 gr Laxfile´
          4 msk Mild Gorgonzola
          1 msk Olja
          Flingsalt

          Tina laxen Gör ett snitt längs med fileen så det bildas en ficka
          Lägg fisken i en ugnsfast form och fördela osten i fickorna.
          Pensla med olja och salta
          Sätt in laxen i mitten av ugnen i 200 grader 8-10 min.

          Sherrysås

          1 dl Sherry
          1 Grönsaksbuljongtärning
          2 dl Creme fraiche
          1 dl Dill finhackad

          Koka Sherryn o buljongtärningen tills hälften av vätskan återstår
          Rör i Creme fraichen och koka ytterligare några min.
          Blanda i dillen

          Servera med kokt potatis, syltlök, sparris, sockerärtor, grönsallad och små tomater


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          suddis
          Inlägg 04-01-2006, 22:43
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 370
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 293



          Wasabilax

          4 st laxfiléer
          Läggs i en smord ugnsform
          Blanda
          1 msk wasabi
          1 msk flytande honung
          och pensla över laxen
          strö över
          Sesamfrö

          Ugnsstek så länge det står på laxpaketet och käka gärna med ugnsstekta rotfrukter!
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 05-01-2006, 00:46
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          laugh.gif laugh.gif
          Kom på en soppa också


          Ljuvlig Laxsoppa
          4 port

          300 gr Laxfile´
          1 Purjolök
          3 Morötter
          200 gr Rotselleri
          8 dl Vatten + 2 Fiskbuljongtärningar
          2 msk Tomatpure´
          1 msk Hackad färsk Timjan
          2 msk Hackad Persilja

          Till Servering
          2 dl Creme Fraiche
          Smaksatt med pressad vitlök


          Skär laxen i 2 cm stora bitar.
          Strimla purjon
          Skala o strimla morötter o selleri
          Koka upp vatten + buljongtärningar
          Lägg i purjolök och rotsaker
          Låt koka på svag värme under lock 5-8 min
          Tillsätt lax, tomatpure och kryddgrönt
          Låt soppan koka tills fiskköttet är ljust o fast ca 5 min
          Smaksätt mer om det behövs
          Servera med en klick smaksatt creme fraiche
          Eva St


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 12:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon