Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Köttfärsrecept.
          netaave
          Inlägg 01-02-2006, 21:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Som vi skriver i "Söndagsmiddagstråden" är köttfärs ofta en räddare i nöden.
          Kan vi dela med oss av varandras recept? Jag börjar.


          TEX MEX-LÅDA 4 port.



          400 gr köttfärs
          2 msk margarin
          2 rödlökar
          1 grön paprika
          3 tomater
          1 brk röda bönor
          1 liten brk majs
          1 påsa tacokrydda
          100 gr tortillachips
          riven ost
          1 dl matlagningsyoughurt eller gräddfil smaksatt med tacosås

          Fräs köttfärsen, skiva lök, paprika och tomat under tiden, blanda i detta.
          Tillsätt bönor och majs.
          Puttra i 10 min. Smaka av med kryddorna.
          Varva chips, röran och osten i ugnsform, ost överst.
          Gratinera i mitten av ugnen i 15 min.
          Ringla över youghurt eller servera med gräddfilsblandningen.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          LadyG
          Inlägg 01-02-2006, 21:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Snabb köttfärssås
          4 port

          500g köttfärs
          1 påse burrito mix (+ ev vatten, följ baksidan av påsen)
          hackad lök
          paprikabitar
          salt och peppar efter smak

          Fräs köttfärsen tills den är genomstekt, fräs löken, häll i vätskan (står påpåsen) och blanda i burritomixen. Låt puttra en liten stund, lägg i paprikan mot slutet så den inte tappar stunsen.

          Serveras med fullkornspasta och grönsallad.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 02-02-2006, 07:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Här är en bra länk med köttfärs recept. Köttfärs recept


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          noora
          Inlägg 02-02-2006, 17:50
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          Man tar köttfärs, steker/fräser den tillsammans med hackad lök och valfritt av:
          champinjoner (färska)
          morötter (grovrivna)
          paprika (hackad, tillsätts mot slutet)
          bönor (kokta, tillsätts mot slutet)

          Sedan kryddar man med valfritt av:
          vitlök, rosmarin, oregano, salvia, timjan, spiskummin, chili, svartpeppar, salt

          Sedan har man många alternativ:

          - släng i mer bönor och eventuellt burktomater och kalla det för en chili con carne, servera med (rostat)bröd
          - släng i en burk med tomater och kalla det för köttfärssås, servera med pasta eller rostat bröd
          - gör en stark tomatsås på burktomater, chili, vitlök, spiskummin och eventuellt lite örter, servera med köttfärsen, tortillabröd och grönsaker
          - släng ner köttfärsen i ett pajskal, blanda ett ägg eller två med en skvätt mjölk och häll på, stoppa in i ugnen "tills det är färdigt" och kalla det för köttfärspaj

          Man kan även blanda köttfärs med en gnutta tomatpuré, kanske lite hackad paprika eller chili, lite vitlökspulver och andra kryddor och göra köttfärslimpa, köttbullar eller hamburgare av det. Samma "grundrecept" på alla tre smile.gif


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera
          Margaretha
          Inlägg 13-02-2006, 13:46
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 057
          Medlem sedan:
          02-05-2003
          Medlem nr: 1 309



          Oj, såg just att det fanns en särskild tråd för köttfärsrätter. Jag satte mitt förslag under Norrbottens-Magdis Tacosgratäng. Borde nog varit här i stället. Vet inte om man kan flytta på något sätt. sleep.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 13-02-2006, 22:04
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Det är väl inte så kinkigt! smile.gif


          --------------------


           
          Citera
          Castea
          Inlägg 03-03-2006, 14:40
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Saxat, prövat och mer än godkänt ur min receptbank:

          AMERIKANSK KÖTTFÄRSSTEK MED ANANAS, 4 pers

          500 g köttfärs
          0,5 dl vetemjöl
          1 ägg, 1 dl vatten
          1 msk curry, 1 msk ingefära
          1 msk soja
          1 tsk salt
          1 liten burk ananasringar (ca 140 g)

          Sås:

          1 dl ananasspad
          2 dl vatten
          0,5 hönsbuljongtärning
          0,5 tsk curry
          0,5 tsk ingefära
          0,5 dl grädde
          2 msk vetemjöl

          Blanda mjöl, ägg, vatten, kryddor och soja. Tillsätt färs och salt. Blanda samman allt. Forma färsen till en knubbig stek på ett smort ugnssäkert fat. Dela ananasskivorna på mitten och stick ner dem i steken. Pensla med soja och stek i ugn 175° i 50-60 min.

          Gör såsen under tiden. Koka upp vatten och buljongtärning. Blanda mjöl med grädde och spad och red av buljongen. Koka ca 3 min. Krydda och blanda ev ner litet ananastärningar.

          Servera steken med ris.


          Fransk FÄRSGRYTA BOURGUIGNON, 4 pers

          500 g nöt- eller blandfärs
          1 gul finhackad lök
          100-200 g champinjoner
          200 g skalad smålök eller 125 g syltlök
          Smör eller margarin
          2-3 dl rött vin (eller buljong)
          2-3 msk tomatpuré
          1 tsk timjan
          1 lagerblad
          1 tsk salt
          1 krm svartpeppar
          2 pressade vitlöksklyftor
          Persilja

          Bryn färsen i matfett i stekpanna. Lägg över den i en gryta. Fräs lökhacket, svampen och smålökarna. Lägg också detta i grytan. Vispa ur pannan med vin eller buljong. Smaksätt med tomatpuré, salt, kryddor och vitlök.

          Låt grytan sjuda ca 5 min. Strö över persilja och servera den med ris eller pasta.

          FÄRSBIFFAR MED RÖDLÖKSSÅS, 4 pers

          3 rödlökar
          1+1 msk smör eller margarin
          2 dl buljong från tärning
          400 g blandfärs
          4 msk bostongurka
          1 tsk salt
          1 krm svartpeppar
          1 ägg
          1 msk vetemjöl
          2 dl mild yoghurt
          2 tsk japansk soja
          0,5 krm svartpeppar

          Skala och skiva löken. Fräs på svag värme. Häll på buljongen. Låt allt puttra 5 min under lock.

          Blanda färs, bostongurka, salt, peppar och ägg. Forma till små biffar. Stek dem några minuter på varje sida i matfett. Ta upp biffarna. Rör i vetemjölet i stekpannan, häll av buljongen från löken och vispa ner den i pannan. Rör i yoghurt, soja och peppar. Koka såsen 3 min. Lägg löken på biffarna och häll på såsen.

          KÖTTFÄRSGRATÄNG, 4 pers

          500 g köttfärs
          800 g potatis
          1 msk vetemjöl
          1 squash
          Smör
          1 burk krossade tomater
          1 dl buljong (tärning)
          1 pressad vitlöksklyfta
          1 tsk basilika
          1 tsk oregano
          2 krm svartpeppar
          1,5 tsk salt
          1 dl riven ost

          Sätt på ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen. Skölj och strimla squashen. Stek köttfärsen. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomater, buljong, vitlök, kryddor och salt. Rör om. Blanda ner squashen i köttfärsröran.

          Lägg hälften av potatisskivorna i botten på en ugnssäker form. Häll på köttfärsröran. Lägg över resten av potatisskivorna. Strö över riven ost.

          Ställ in gratängen i nedre delen av ugnen i ca 35 min eller tills potatisen är mjuk.

          KÖTTFÄRSRULLE, 4 pers

          Kött- och grönsaksfräs:

          300 g köttfärs
          Matfett, till stekning
          1 gul lök, finhackad
          2 morötter, grovrivna
          250 g vitkål, strimlad
          1-2 vitlöksklyftor, pressade
          Salt och peppar
          1 msk senap
          1 msk soja
          1 köttbuljongtärning
          1-1 1/2 dl vatten

          Deg:

          6 dl vetemjöl
          1 tsk bakpulver
          2 tsk curry
          3 msk olja
          2 dl vatten
          1 ägg, till pensling
          Sesamfrö, eller vallmofrö

          Ugnstemperatur 200º, -225º

          Låt fettet bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek köttfärsen under omrörning tills den är jämnt grynig. Lägg i och fräs lök och morötter. Tillsätt vitkål, vitlök, övriga kryddor, smulad buljongtärning och vatten och rör om. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.

          Arbeta snabbt ihop degen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en platta, ca 30-40 cm. Tag eventuellt undan lite av degen till garnering. Lägg fyllningen på mitten. Fukta kanterna på degen med uppvispat ägg. Vik upp degen kring fyllningen med kanterna omlott och tryck ihop dem. Lägg rullen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Garnera ev med deg. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesam- eller vallmofrön.
          Grädda i nedre delen av ugnen 20- 25 minuter.

          PANNKAKSRULLE MED KÖTTFÄRS

          50 g margarin
          1 dl maizena majsstärkelse
          3 dl mjölk
          2 dl grädde
          3 dl äggulor
          0,5 tsk bakpulver
          3 äggvitor

          Fyllning:

          300 g färs
          1 gul lök
          1-2 pressade vitlöksklyftor
          3 msk tomatpuré
          2 msk worchestersås
          1 msk chilipulver
          20 st oliver
          1 dl riven ost
          Salt, peppar

          Sätt ugnen på 225°. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt maizena och rör om väl. Häll i mjölk och grädde. Sjud under omrörning i ca 5 min. Låt svalna något. Tillsätt äggulorna en i taget. Blanda ner bakpulvret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem. Lägg 2 bakplåtspapper i en långpanna. Häll i smeten. Grädda i ca 15 min. Låt pannkakan svalna. Vänd den upp och ner på bakplåtspapper,

          Hacka löken. Fräs den tillsammans med färsen. Tillsätt övriga ingredienser utom osten. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen över pannkakan. Rulla ihop den till en rulltårta. Lägg rullen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera 5-10 min.
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 03-03-2006, 16:38
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Oh, så många goda köttfärsrecept! ohmy.gif tongue.gif biggrin.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Yin o Yang
          Inlägg 29-03-2006, 10:00
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 113
          Medlem sedan:
          28-09-2004
          Medlem nr: 4 545



          Köttfärs i ugn

          Blanda köttfärs på samma sätt som till köttbullar, men gör smeten lite lösare.
          Bred hälften i smord ugnsfast form. Häll över generöst med svampstuvning och toppa med resten av köttfärsen.
          Lägg på ett par klickar smöt, grädda i 225 grader ca 30 minuter.
          Servera med potatis och grönsallad


          --------------------
          Marianne, zon 3

          När man står med båda fötterna på jorden har man oftast bilen på verkstaden
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 18:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon