Läste en liknande artikel om hur man raffinerar olja

Dvs, inte kallpressad. Men, hur som haver, olja är säkert bättre än mesta margarinet ändå. I min barndom, när vi köpte norskt margarin, så vill jag dock minnas att den innehöll fett från fiskindustrin, så man fick väl i sig lite omega-3 där hoppas jag.
Smör och rapsolja i brödbakningen kör jag, och rapsolja för stekning. Undantaget köttbullar, där måste det vara med en klick smör för smaken och rätt konsistens. (Rapsolja är "halkigare" än smör på nåt sätt).
Pannkakor stekes också såklart i smör, och våfflor...
Tycker att Karin Alhborg, eller vad hon nu heter, på Aftonbladet vanligen skriver väldigt bra. Just den här artikeln kanske var lite väl mycket skrämsel dock. Och så gillar jag inte alls en av hennes tidigare artiklar om KRAV. Som om det skulle vara 70-talskt grönavågen-flum? Bah. (Hennes ord alltså, jag tycker både grön våg och KRAV är bra)