Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Visste ni det om, margarin
          kristerh
          Inlägg 09-03-2006, 16:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 646
          Medlem sedan:
          01-04-2004
          Medlem nr: 3 128



          Man blir ju inte så sugen på att använda margarin efter att ha läst denna artikel:

          margarin

          krister


          --------------------
          kristerh zon 2-3
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Berit
          Inlägg 09-03-2006, 17:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 863
          Medlem sedan:
          09-11-2002
          Medlem nr: 305



          Äckligt sad.gif , försök steka med lättmargarin, det blir som plast i stekpannan.

          För min del är det Bregott på mackan och riktigt smör i baket smile.gif

          Den artikeln är precis som jag har trott hela tiden.


          --------------------


           
          Citera
          Castea
          Inlägg 09-03-2006, 17:59
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Har inte använt smörgåsmargarin på över 10 år.
          Steker gör jag helst i olivolja.
          Och använder smör när jag bakar.
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 09-03-2006, 18:35
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Jag använder bara margarin, milda, till allting. Smörgåsar, stekning och all annan matlagning. Har provat med smör men märkte ingen skillnad. Men så har jag inte så många förutfattade meningar som en del andra. rolleyes.gif

          Artikeln är skriven av en som vill påverka folk i sin riktning och kan knappast anses som objektiv. Fö så kvittar det väl hur något tillverkas, bara resultatet blir bra. Många som använder väl brunnen kogödsel eller kompost i sitt grönsaksland skulle säkert sluta om dom dom var tvungna att ta hand om färsk koskit eller kompost.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 09-03-2006, 19:01
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          CITAT (Castea @ 09-03-2006, 17:59)
          Har inte använt smörgåsmargarin på över 10 år.
          Steker gör jag helst i olivolja.
          Och använder smör när jag bakar.

          jag gör som du steker i olja och har inte rört margarin eller smör på 3år å ska inte börja med det heller men annars är olja gott å bra wub.gif wub.gif
           
          Citera
          andersen
          Inlägg 09-03-2006, 19:16
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 130
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 51



          Det beror på vad som skall stekas, är det kantareller så skall det stekas i smör för det går väll inte att stekas i olja? lika så stekes strömmingen i smör.


          --------------------
          Problemet är inte de onda människorna
          utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King.


          Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T.

          Att inte cykla är att gå för långt.

          Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 09-03-2006, 19:27
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          jag gillar inte svamp å strömmig så för mig kvitar det wub.gif wub.gif
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 09-03-2006, 19:36
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Varken jag eller min man använder smörgåsfett,
          men vi har alltid en bytta Bregott hemma för de
          som kommer och inte alls har samma vanor som vi.

          Steker gör vi i olja. Och bakar gör jag också i
          olja eftersom det oftast är matbröd det är frågan
          om.

          Men det här beror inte på nån särskild anledning,
          utan det är bara så det blivit smile.gif

          /Gillan


          Ops! Jag glömde tillägga att både strömming och
          kantareller borde enligt min smak stekas i smör wub.gif
          Håller alltså med andersen där smile.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 09-03-2006, 19:40
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          CITAT (Evgeni @ 09-03-2006, 19:36)
          Varken jag eller min man använder smörgåsfett,
          men vi har alltid en bytta Bregott hemma för de
          som kommer och inte alls har samma vanor som vi.

          Steker gör vi i olja. Och bakar gör jag också i
          olja eftersom det oftast är matbröd det är frågan
          om.

          Men det här beror inte på nån särskild anledning,
          utan det är bara så det blivit smile.gif

          /Gillan

          här hemma har vi med ett smöpaket en lätt å lagom eller va den heter till folk som kommer å vill ha annars är det för det mesta smörfritt
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 09-03-2006, 20:09
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          CITAT (kristerh @ 09-03-2006, 16:46)
          Man blir ju inte så sugen på att använda margarin efter att ha läst denna artikel:

          margarin

          krister

          Äsch, det där kan man väl ta - hade varit mycket värre om du hade lagt in en länk om allt vad de blandar ihop när de tillverkar godis... laugh.gif rolleyes.gif


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          kerstin z5-6
          Inlägg 09-03-2006, 20:20
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          har inte andvänt margarin på 20 år , då de första rapporterna kom
          Detta är ju ingen nyhet precis -förstår inte hur nån kan vilja ha det i sig ..


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera
          Pirum
          Inlägg 09-03-2006, 20:33
          Länk hit: #12


          Validating
          Antal inlägg: 3 808
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 448



          Läste en liknande artikel om hur man raffinerar olja smile.gif Dvs, inte kallpressad. Men, hur som haver, olja är säkert bättre än mesta margarinet ändå. I min barndom, när vi köpte norskt margarin, så vill jag dock minnas att den innehöll fett från fiskindustrin, så man fick väl i sig lite omega-3 där hoppas jag.

          Smör och rapsolja i brödbakningen kör jag, och rapsolja för stekning. Undantaget köttbullar, där måste det vara med en klick smör för smaken och rätt konsistens. (Rapsolja är "halkigare" än smör på nåt sätt).
          Pannkakor stekes också såklart i smör, och våfflor...

          Tycker att Karin Alhborg, eller vad hon nu heter, på Aftonbladet vanligen skriver väldigt bra. Just den här artikeln kanske var lite väl mycket skrämsel dock. Och så gillar jag inte alls en av hennes tidigare artiklar om KRAV. Som om det skulle vara 70-talskt grönavågen-flum? Bah. (Hennes ord alltså, jag tycker både grön våg och KRAV är bra)


          --------------------
          zon2.5
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 09-03-2006, 20:38
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Jag använder vare sig smör eller margarin. Rapsolja, olivolja och linfröolja är vad vi har hemma.
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 09-03-2006, 20:42
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Är i grunden Bregott-ätare men har gått över till Becel pro-activ sen några månader. Men Bregott var godare... Steker i flytande Becel och bakar med smör. smile.gif


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          Reserv
          Inlägg 09-03-2006, 20:48
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          Vi har Lätta på mackorna och steker med Milda, köpte visserligen hem en flaska flytande smör/rapsolja, men Lätta och Milda är det inge fel på smakmässigt tycker jag. Allt vi stoppar i oss är juh skadligt eller framställt på nåt suspekt sätt mer eller mindre, så länge det smakar gott så skiter jag i hur det är tillverkat.
           
          Citera
          LenaTuring
          Inlägg 09-03-2006, 20:51
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 349
          Medlem sedan:
          18-04-2004
          Medlem nr: 3 326



          Tyvärr tror jag inte att artikeln är överdriven i sak. Jag har läst miljökunskap och den lärare vi hade var kemist och berättade om precis det som står i artikel, han använde själv aldrig annat är naturliga råvaror vid matlagning t ex rent smör till matlagning och smörgås.


          --------------------
          "Den som söker den letar"
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 09-03-2006, 22:41
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Här pratade vi också om margarin

          Jag tror att alla Lightprodukter är boven i dramat Fetma.
          Äta lagom av "äkta" vara är enl min åsikt hälsosammare och snällare mot vågen än alla "konstgjorda" som bara lurar och förstör.

          Det jag såg och hörde på TV för mer än 20 år sedan bekräftar utvecklingen. Han som pratade om margarinets innehåll berättade att dess gener liknade insulingenen så mycket att den kunde vandra in i densamma. Han förutspådde att barndiabetes skulle öka betydligt om man fortsatte ge barnen dessa margariner istf äkta smör i lagom mängd.
          Han pratade också om att smör behövdes för hjärnans uppbyggnad och för synen.
          Förutspådde att fler och fler barn skulle bli glasögonbärare.

          Så rätt han hade. sad.gif
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 09-03-2006, 22:55
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Betty @ 09-03-2006, 20:42)
          Är i grunden Bregott-ätare men har gått över till Becel pro-activ sen några månader. Men Bregott var godare... Steker i flytande Becel och bakar med smör.  :)

          Maken använde Becel pro- aktiv under ganska lång tid och ett tag drack han också Becel mjölk
          men sen fick vi höra att växtsterolerna i Becel "åt upp" vitaminerna i kosten
          så han återgick till smör, bregott och helmjölk...
          tillämpar måttlighet och kolesterolvärdet håller sig på samma nivå. smile.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 09-03-2006, 23:01
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Använder sällan smör och aldrig margarin. Ska jag steka något blir det i olika goda oljor, i teflonpannan. Man ska inte utesluta fetterna men man ska äta dem med måtta. Vissa vitaminer tar inte kroppen upp alls om man inte får i sig fett, och vissa essentiella aminosyror (ni inom sjukvården vet säkert vad de heter, jag har glömt det).

          Men det är väl som med det mesta här i livet: För mycket och för lite skämmer allt smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 09-03-2006, 23:05
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          CITAT (Felix matte @ 09-03-2006, 22:55)
          CITAT (Betty @ 09-03-2006, 20:42)
          Är i grunden Bregott-ätare men har gått över till Becel pro-activ sen några månader. Men Bregott var godare... Steker i flytande Becel och bakar med smör.  smile.gif

          Maken använde Becel pro- aktiv under ganska lång tid och ett tag drack han också Becel mjölk
          men sen fick vi höra att växtsterolerna i Becel "åt upp" vitaminerna i kosten
          så han återgick till smör, bregott och helmjölk...
          tillämpar måttlighet och kolesterolvärdet håller sig på samma nivå. smile.gif

          Hmmm det där med vitaminerna hade jag ingen aning om,,,det måste jag nog ta och kolla upp... unsure.gif


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-06-2025, 22:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon