Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Risottovarianter?, Några roliga tips?
          LadyG
          Inlägg 20-03-2006, 14:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Det måste väl finnas några roliga varianter på risotto ute i stugorna, eller kör alla samma race? tongue.gif

          En variant för 4 personer:

          4-5 dl avorioris
          1 liten burk champinjoner
          en knippe frusen bladspenat
          3-4 tomater
          Parmesan
          2 tärningar buljong (eller fond +vatten)
          Olivolja

          Blanda buljongen med vatten enligt beskrivning. Slå buljongen över riset i omgångar. Risotton får inte koka torrt och inte simma. Efter ca 20 minuter är risotton redo för 2 dl riven parmesan. Den är färdig när osten smält in i risotton. Serveras till t ex grillad kyckling.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          Castea
          Inlägg 20-03-2006, 15:04
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Den här gör jag! Ingen kalorisnål historia, men rackarns god!

          RISOTTO MED STARKA KORVAR

          25 g smör
          2 dl rundkornigt ris (grötris)
          1 gul lök
          Ev. 2-3 klyftor vitlök
          Salt
          7-8 dl varm vätska (buljong eller vatten)
          1-2 dl mjölk eller grädde
          2-3 grova starka korvar
          Svartpeppar
          Ev. riven ost
          Små inlagda gurkor

          Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner det okokta riset och den hackade löken. Fräs blandningen en halv minut. Häll på vätskan (buljongen eller vattnet), ett par deciliter åt gången och under omrörning. Avsmaka med salt. Koka riset på svag värme och utan lock tills det är kokt, 20-30 min. Om blandningen känns för torr under kokningen tillsätts mer vätska. Mot slutet hälls mjölken eller grädden på. Risotton ska hellre vara lös än fast i konsistensen. Krydda med svartpeppar.

          Skär korvarna i mindre bitar och lägg ner dem när cirka 10 minuter återstår av koktiden.

          Klicka litet smör i riset strax före serveringen. Strö eventuellt över ost. Dra några varv med pepparkvarnen över den upplagda risotton. Servera med små inlagda gurkor.
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 21-03-2006, 12:59
          Länk hit: #3


          Gäster






          Jag brukar koka min risotto i ugnen, efter tips från australiensisk tevekock. Man häller på all vätska med en gång, flyttar risotton från kastrull till pyrexform, lägger på locket och ställer i 175 grader varm ugn i ungefär en halv timme.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 05:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon