Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Röda och svarta vinbär..., inte bara gelé och saft
          stintan
          Inlägg 27-03-2006, 13:05
          Länk hit: #1


          Gäster






          Jag kokar sylt av mina vinbär, röda för sig och svarta för sig och då använder jag mig av samma recept som till lingonsylt. Omtyckt till samma rätter som man använder gelé till, fast det blir ju betydligt mindre socker.

          1 msk till lättyoghurt är jättegott.

          1-2 msk av Sv.vinbärssylten är perfekt som efterrätt utrört i Turkisk yoghurt ( 10% fett) och uppskedat i ett fint glas på fot.

          Även krusbär och rabarber gör jag sylt av, då med lite vaniljsocker i.

          Ha det bra!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 12)
          Stintan
          Inlägg 03-04-2006, 20:50
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 46
          Medlem sedan:
          31-03-2006
          Medlem nr: 7 324



          Jag hade tips på vinbärssylt, men det har tydligen försvunnit.
          Jag kör det en gång till.
          Av röda eller svarta vinbär gör jag sylt och använder då receptet till lingonsylt. Använder det till rätter man brukar ha gelé till, men det blir mycket mindre socker.
          Underbart gott till yoghurt, gärna turkisk, passar som efterrätt i ett fint glas.

          Rabarber och krusbär blir också till sylt men med lite smaksättning av vaniljsocker och ev. lite kanel. Jättegott.
          Rabarbersylten kan man värma och ha till glass.
           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 20-04-2006, 06:19
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Tack för tipset! Det ska jag testa. smile.gif


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          suddis
          Inlägg 20-04-2006, 08:24
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 370
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 293



          Ohh! Rabarersylten lät jättegod!!

          Tänk när man fick nykokt rabarberkräm och mjölk med smulade skorpor i som barn..! *mmmm* jag ska kolla med mormor vad hon använder för recept tror jag.. smile.gif
           
          Citera
          noora
          Inlägg 24-04-2006, 13:18
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          Vi gör röd vinbärssylt enligt receptet på sylstockerpåsen, men det går aldrig åt helt innan det är dags för nästa skörd... Det blir ju så herrans mycket röda vinbär om man råkar ha fler än en buske (och vi har fyra buskar...) smile.gif

          Sylten är god i tunt lager på rostat bröd och till pannkakor. Blandar man 2 delar röd vinbärssylt och 1 del jordgubbssylt får man en helt underbar sylt till bakverk (syltrutor, syltkakor osv).

          Är det någon som har några tips på vad man kan göra med röda vinbär förutom saft, sylt och gelé? Jag köpte till och med en kokbok med bärrecept, men för just röda vinbär verkar det inte finnas så många recept...


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera
          Stintan
          Inlägg 01-05-2006, 08:26
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 46
          Medlem sedan:
          31-03-2006
          Medlem nr: 7 324



          Ja du Nora, jag fryser in bären och kokar efter hand. Vi har två stora buskar och alltid blir det så mycket, men om det är ett dåligt lingon-år blandar jag fifty-fifty med röda vinbär. Jättegott.
          Långpannekaka i rutor med röda vinbär och vaniljsås är en höjdare. Använd då något enkelt sockerkaksrecept och dubbla det. Likaså paj, samma recept som rabarberpaj. Allt detta kan frysas.
          Hoppas du fått några tips.
           
          Citera
          Kajsa H
          Inlägg 02-05-2006, 13:20
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          Frys in dem repade och ta i någon dl när du gör fruktsallad, vinbären tinar ju snabbt när de blandas med annan frukt.
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 02-05-2006, 14:29
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Fläskfilé med svarta vinbär
          Jag har inte provat detta, men tyckte det lät gott tongue.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          netaave
          Inlägg 02-05-2006, 21:31
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Vinbärskaka även kallad 2-2-2-75-kaka. Godast med röda vinbär.

          2 ägg
          2 dl socker
          2 dl mjöl
          75 gr smält smör

          Vispa ägg och socker pösigt
          rör ner mjöl och smör
          bred ut smeten i en låg form
          strö över vinbär, eller annan frukt/bär
          grädda i 175 gr ugn tills den släpper kanten

          ät som den är eller med vaniljsås.


          --------------------


           
          Citera
          Stintan
          Inlägg 03-06-2006, 17:50
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 46
          Medlem sedan:
          31-03-2006
          Medlem nr: 7 324



          Tack för tipset. Det där receptet lät ju jätteenkelt och gott. Ska provas.
           
          Citera
          suddis
          Inlägg 28-07-2006, 21:01
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 370
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 293



          Lyfter denna ack så aktuella tråden..
          Gelé och saft har jag kvar sen förra året.

          Hittade det här receptet på ett annat forum:


          Sega rutor

          4 ägg
          6 dl socker
          6 dl vetemjöl
          1-2 tsk vaniljsocker
          200 gr smält margarin el smör

          Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en långpanna (med ett bakplåtspapper i botten. Strö över ca 1/2 liter vinbär över kakan. In i ugnen ca 30 minuter i 175 grader.

          Vinbären kan bytas ut mot andra bär, men även äppelskivor och lite kanel passar i kakan.

          Men ½ liter bär.. Det blir mååååånga kakor om det ska bita av något av skörden.. smile.gif

          Ohh, det här låter spännande!!

          Bärchutney
          1 st päron
          1 st äpple
          0,5 kg röda vinbär
          1,5 tsk ingefära, riven
          0,75 dl vitvinsvinäger
          1 bit kanelstång
          1 st lagerblad
          0,5 tsk cayennepeppar, malen
          20 g Hermesetas Lättströ
          0,5 flaska Certo

          Tillagningstid: 0-20 min
          Tillagning:

          1. Skala och kärna ur päronet och äpplet. Skär i små kuber. Skölj och repa vinbären.

          2. Blanda päron- och äppelbitar, vinbär, vinäger, kanelstång, lagerblad och cayennepeppar i en kastrull.

          3. Låt koka i 10 minuter på medelvärme. Tillsätt Hermesetas Lättströ och Certo.

          4. Koka ytterligare 1 minut.

          5. Häll i rena glasburkar. Sätt på locken direkt och låt kallna.

          Hållbarhet: 6 månader i kyl. Gott till kötträtter.

          Hittade jag på Tasteline.
           
          Citera
          aurinko
          Inlägg 30-07-2006, 11:30
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 227
          Medlem sedan:
          21-07-2006
          Medlem nr: 8 236



          CITAT (Stintan @ 03-04-2006, 21:50)
          Jag hade tips på vinbärssylt, men det har tydligen försvunnit.
          Jag kör det en gång till.
          Av röda eller svarta vinbär gör jag sylt och använder då receptet till lingonsylt. Använder det till rätter man brukar ha gelé till, men det blir mycket mindre socker.
          Underbart gott till yoghurt, gärna turkisk, passar som efterrätt i ett fint glas.

          Rabarber och krusbär blir också till sylt men med lite smaksättning av vaniljsocker och ev. lite kanel. Jättegott.
          Rabarbersylten kan man värma och ha till glass.

          Det måste jag ta och testa, nu när jag har plockat så mycket röda vinbär.
           
          Citera
          christian_w
          Inlägg 06-08-2006, 12:23
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          29-11-2003
          Medlem nr: 2 592



          För kakor :
          Frys röda vinbär utan att repa dom. Använd dubbla fryspåsar plus kartong eller plastask plus påse. Packa inte vibbären så att de mosas. Repa bären strax efter att Du tagit förpackningen ur frysen - de är då mycket att repa

          Frys svarta vinbär efter det att de repats

          Fråga : Finns det ett bra sätt att göra god vinbärsmarmelad utan kokning?

          Recept rårörd marmelad med kort hållbarhet:

          1/4 liter röda vinbär, 1/2 liter svarta vinbär rörs ihop med 0.05 till 0.1 liter socker. Några dagars hållbarhet i kylskåp. Mycket gott men besvärande lös konsistens

          Med bästa hälsningar Christian

          [B][B][B][B][B]


          --------------------
          Skydda öronen för starka ljud så att Du kan njuta av Göteborgs Symfonikers konserter även när Du blir 70!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 21:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon