Medlem
Antal inlägg: 18 595
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 31
Någon som testat odla eller äta Krachi (kan tydligen även heta Kunchi enligt grön gastronomi)???
Jag hittade lite roliga Rhizomer (som ser odlingsbara ut) på en asiatisk affär idag efter vad jag kunnat hitta på nätet är det en släkting till galangaroten (som jag aldrig lyckats odla trots många försök) och att den i västvärlden bara finns i några butiker i Holland??? så det var ju konstigt att jag hittade en påse i grönsaksdisken i den där asiatiska butiken i söderhallarna. Han jag handlade av sade att man använde den till fisk och skaldjursgrytor för att ta bort fiskdoften (varför man nu skulle vilja göra det??)
Jag kan ta bilder på rhizomerna ikväll och lägga in här.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
Medlem
Antal inlägg: 13
Medlem sedan: 03-06-2003
Medlem nr: 1 595
Hej. Jag har svårt att få recept av henne eftersom hon har det mesta i huvudet och det mesta går på en höft. Men de gånger hon använder krachi är för det mesta i grytor med kokosmjölk o currypasta som bas och t ex kyckling o grönsaker att tugga på. Används då ganska grovstrimlad med tuggmotstånd.
Thailändare är ganska flexibla i matlagningen så dom följer sällan några recept.