Lite svårt med måttangivelser....men jag brukar ta en rätt stor näve

till en liten kastrull. (Ung. 10 - 20 blad beroende på storlek.) (Ung. en liter vatten.)
Jag brukar koka upp det hela och sen får det stå och dra i ca 5 min.
Alltså inte koka bladen för länge. Jag hittade ursprunget till detta i en liten häftad bok som heter "Örtagubbens 25 underbara läkeörter". Den boken är fantastiskt, står massor med saker som inte är så allmänt kända om olika örter (även lök!)
Den kan gå att få tag i boken i hälsokostaffärer.
Hoppas du blev lite klokare av detta svar.

Det blir ju gärna så (iallafall med mig) att man tar en näve av det och en nypa av det osv....
Iallafalll kan jag rekommendera att plocka bladen när de har växt ut till ca halva sin slutliga storlek. Om man väntar för länge brukar det bli svårt att hitta blad utan insektsangrepp tyvärr.