|
Nu får det räcka!, Allt skit de gömmer i maten |
|
|
|
18-05-2006, 10:44
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
Läte denna artikel i Aftonblade om hur köttförädlarna gör allt för att dryga ut köttet med div saker, delvis är vi konsumenter skyldiga som köper skiten mygelkrister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
2 sidor
1 2 >
|
 |
Svar
(1 - 19)
|
18-05-2006, 10:51
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
Läste också artikeln... man äcklas av allt skit de blandar i. Jag är väldigt noga med att läsa innehållsförteckning på alla matvaror och köper aldrig något marinerat... håller mig mest till rena råvaror men man vet ju inte... de kanske sprutar in något i nötkött också.
|
|
|
|
|
18-05-2006, 10:57
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Felix matte @ 18-05-2006, 11:51) men man vet ju inte... de kanske sprutar in något i nötkött också.  Här har du en länk till om köttfärs denna gång köttfärskrister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
18-05-2006, 11:23
|

Medlem
Antal inlägg: 5 649
Medlem sedan: 05-11-2002
Medlem nr: 208

|
man blir ju alldeles tossig jag står o läser o läser på innehållsförteckingarna alltid o inte e de så jäkla lätt helller då det står med väldigt små bokstäver nej jag försöker också handla rena råvaror jag e så trött på livsmedelsindustrins ständiga fusk jag vill ha rena produkter o om jag vill stoppa i saker så ska jag göra det själv aldrig att jag skulle köpa färdigmarinerat el dyligt tänk att många saker som är gjorda av kött innehåller socker de e fasiken inte klokt  förb,,,d o lessen de blir man men jag läser vidare o köper inte om det finns konstigheter på innehållsförteckningen fast hur mycket kan man lita på den
--------------------
lev idag imorrn kan de vara försent min hemsidayla oldwolfie
|
|
|
|
|
18-05-2006, 11:44
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (oldwolfie @ 18-05-2006, 12:23) men jag läser vidare o köper inte om det finns konstigheter på innehållsförteckningen fast hur mycket kan man lita på den Inte mycket, verkar det som  när vi konsumenter kommer på vad de gömmer så byter de bara namn på skiten... krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
18-05-2006, 13:01
|
Medlem
Antal inlägg: 82
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 535

|
Jag äcklas mer av allt skit de stoppar i sin tidning. AFTONBLADET & EXPRESSEN. Läs inte skiten!!
--------------------
If the grass is greener on the other side, water your own lawn.
|
|
|
|
|
18-05-2006, 13:13
|

Medlem
Antal inlägg: 3 471
Medlem sedan: 23-09-2005
Medlem nr: 6 573

|
Ja, jag läste på innehållsförteckningarna på kyckling i helgen och man blir förvånad av druvsocker, stärkelsesirapoch annat.
Hur ska man kunna följa en sockerfri diet?
--------------------
|
|
|
|
|
18-05-2006, 13:50
|

Medlem
Antal inlägg: 5 649
Medlem sedan: 05-11-2002
Medlem nr: 208

|
CITAT (Farbror Blå @ 18-05-2006, 14:13) Ja, jag läste på innehållsförteckningarna på kyckling i helgen och man blir förvånad av druvsocker, stärkelsesirapoch annat.
Hur ska man kunna följa en sockerfri diet? ja det är verkligen inte lätt OM man inte läser på förteckningarna
--------------------
lev idag imorrn kan de vara försent min hemsidayla oldwolfie
|
|
|
|
|
18-05-2006, 15:32
|

Medlem
Antal inlägg: 4 130
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
Ja vad ska man säja? det är delvis vi konsumenters eget fel, vi ropar på billig mat och vad får vi? jo inte bättre mat en vi betalar för, så är det bara!
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
18-05-2006, 15:54
|

Medlem
Antal inlägg: 6 847
Medlem sedan: 26-05-2004
Medlem nr: 3 723

|
Stod och läste innehållet på smörgåspålägg, affärens färdigförpackade rökta skinka. Det minsta det innehöll verkade vara skinka. Har aldrig haft en tanke på att det innehöll så mycket onödigt skit. Anki
--------------------
Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :) Huserar på södra Öland mitt album
|
|
|
|
|
18-05-2006, 16:00
|
Medlem
Antal inlägg: 19 528
Medlem sedan: 12-01-2004
Medlem nr: 2 682

|
CITAT (andersen @ 18-05-2006, 16:32) Ja vad ska man säja? det är delvis vi konsumenters eget fel, vi ropar på billig mat och vad får vi? jo inte bättre mat en vi betalar för, så är det bara! vadå? vi borde väl kunna få billig mat, utan att det blandas i massa skit i den. skulle skiten vara gratis? tror maten kunde vara billigare om den var naturell faktist
--------------------
Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare. Bor i zon 2
|
|
|
|
|
18-05-2006, 16:29
|

Medlem
Antal inlägg: 4 130
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 51

|
CITAT (pejori @ 18-05-2006, 17:00) CITAT (andersen @ 18-05-2006, 16:32) Ja vad ska man säja? det är delvis vi konsumenters eget fel, vi ropar på billig mat och vad får vi? jo inte bättre mat en vi betalar för, så är det bara! vadå? vi borde väl kunna få billig mat, utan att det blandas i massa skit i den. skulle skiten vara gratis? tror maten kunde vara billigare om den var naturell faktist  Nja vad jag menar är tex, vi kan ta en mazarin den skall innehålla madelmassa och den skall komma ifrån califonien om det skall vara högsta klass, men någon sådan mazarin ser du knappast numera, kanske du kan köpa en sådan på kondis, vad har man då istället? jo man har madelmassa som betår av aprikoskärnor och minst 50% socker, då har man helt plötsligt en billig mazarin, till minst halva kostnaden. Samma sak är det med tex pålägg om man tar skinka så var det förut skinka, i dag är det slungat fläskkött med div tillsatser. Jag påstår fortfarande att det är konsumeterna som driver på i den här utveklingen när man ropar efter billigare varor.
--------------------
Problemet är inte de onda människorna utan de goda människornas tystnad. Martin Luther King. Oerhörda summor har lämnat välfärdssystemen genom de skattelättnader som nu genomförs och inte många opponerar sig. Gunilla T. Att inte cykla är att gå för långt.
Redigerat av andersen: Idag, 45929 gånger.
|
|
|
|
|
18-05-2006, 17:58
|

Medlem
Antal inlägg: 5 649
Medlem sedan: 05-11-2002
Medlem nr: 208

|
möjligen vill konsumenterna ha billigare grejer men man kan juinte kalla saker för något de inte är o det är det stora lurendrejeriet det står skinka men de innehåller en massa annat o det är först då man får tid o läsa de finstilta man kommer på att man e lurad
--------------------
lev idag imorrn kan de vara försent min hemsidayla oldwolfie
|
|
|
|
|
18-05-2006, 18:13
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Håller med Andersen, vi konsumenter har stor skuld i detta. Vansinnig hetsjakt på lägsta pris hela tiden. Samtidigt som givetvis producenterna har stor skuld genom att de inte öppet och rakt och enkelt innehållsdeklarerar sina varor.
Ett simpelt exempel : Hur ofta står det inte "Vegetabilisk olja"? Och så inte VILKEN olja det är.
Vill bara säga att jag som fattig student såklart får vända på slantarna, och jag vet att många MÅSTE köpa det billigaste för att få månaden att ta slut innan pengarna. Men vi låter företagen spara in på kvalitet först och främst, och då får vi de produkter vi "förtjänar". Potatisen i våra butiker är ofta usel. Hade vi betalt nån krona mer hade vi kunnat få "lyxpotatis". Hade vi betalt en krona mer för mjölken hade antalet ekologiskt välanpassade kossor kunnat mångfaldigas, till gagn för både landskap och arbetstillfällen (utom möjligen hos de största storbönderna). Att Scan tidigare sålde ekologiska köttbullar för samma pris som omoderna köttbullar var jättebra. Hur kunde de hålla samma pris? De minskade förpackningen (350g till 300g tror jag). Elakt? Nja. Jag äter hellre 10 ekologiska köttbullar än 12 omoderna. Precis som de flesta andra svenskar äter jag ju redan för mycket egentligen. Vet inte hur det är nu med de ekologiska köttbullarna, jag har nämligen helt tröttnat på Scans färdigköttbullar. Har ätit Änglamarks en del, men efter vad jag såg på senaste paketet så verkar de ha flyttat produktionen till samma fabrik som tillverkar Coop-köttbullarna numera. Och de är ju närapå oätliga sedan de bytte fabrik. Bättre när de hette Signum.
(Enda goda färdigköttbullarna är Konsum Värmlands, iaf av de jag smakat, tyvärr är de inte ekologiska)
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
18-05-2006, 18:42
|
Medlem
Antal inlägg: 19 528
Medlem sedan: 12-01-2004
Medlem nr: 2 682

|
--------------------
Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare. Bor i zon 2
|
|
|
|
|
18-05-2006, 18:56
|

Validating
Antal inlägg: 3 808
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 448

|
Grejen med att slunga, eller pressa, köttet är väl att man då kan ta en massa slaktavfall och oanvändbara slamsor och sen blanda in det i "skinkan". Då blir det ju billigare att tillverka iaf, även om vi som kund kanske inte får så mycket billigare i slutändan. Extra illa är ju dessutom, som Aftonbladet skrivit om tidigare, att svenska bönder knappt får nåt alls mer betalt för sitt kött än vad importörerna betalar för det utländska, ÄNDÅ är det svenska köttet MYCKET dyrare i butik. Det är alltså försäljningsledet som roffar åt sig för att vi konsumenter betalar mer för det svenska köttet, bönderna får inte mycket mer alls.
--------------------
zon2.5
|
|
|
|
|
18-05-2006, 19:01
|
Medlem
Antal inlägg: 19 528
Medlem sedan: 12-01-2004
Medlem nr: 2 682

|
CITAT (Pirum @ 18-05-2006, 19:56) Grejen med att slunga, eller pressa, köttet är väl att man då kan ta en massa slaktavfall och oanvändbara slamsor och sen blanda in det i "skinkan". Då blir det ju billigare att tillverka iaf, även om vi som kund kanske inte får så mycket billigare i slutändan. Extra illa är ju dessutom, som Aftonbladet skrivit om tidigare, att svenska bönder knappt får nåt alls mer betalt för sitt kött än vad importörerna betalar för det utländska, ÄNDÅ är det svenska köttet MYCKET dyrare i butik. Det är alltså försäljningsledet som roffar åt sig för att vi konsumenter betalar mer för det svenska köttet, bönderna får inte mycket mer alls. därför är gårdsbutiker bra... priset blir lägre och bönderna får mer för sitt arbete
--------------------
Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare. Bor i zon 2
|
|
|
|
|
19-05-2006, 07:31
|

Medlem
Antal inlägg: 4 738
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 45

|
CITAT (pejori @ 18-05-2006, 20:01) CITAT (Pirum @ 18-05-2006, 19:56) Grejen med att slunga, eller pressa, köttet är väl att man då kan ta en massa slaktavfall och oanvändbara slamsor och sen blanda in det i "skinkan". Då blir det ju billigare att tillverka iaf, även om vi som kund kanske inte får så mycket billigare i slutändan. Extra illa är ju dessutom, som Aftonbladet skrivit om tidigare, att svenska bönder knappt får nåt alls mer betalt för sitt kött än vad importörerna betalar för det utländska, ÄNDÅ är det svenska köttet MYCKET dyrare i butik. Det är alltså försäljningsledet som roffar åt sig för att vi konsumenter betalar mer för det svenska köttet, bönderna får inte mycket mer alls. därför är gårdsbutiker bra... priset blir lägre och bönderna får mer för sitt arbete  I vilken gårdsbutik handlar du i? Vi söker en som är bra
|
|
|
|
|
19-05-2006, 08:07
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
CITAT (kristerh @ 18-05-2006, 11:57) CITAT (Felix matte @ 18-05-2006, 11:51) men man vet ju inte... de kanske sprutar in något i nötkött också.  Här har du en länk till om köttfärs denna gång köttfärskrister Vi köper enbart butiksmald köttfärs och skulle den försvinna så köper jag köttkvarn och maler själv. Man undrar vem som kommer på alla idiotiska idéer. Förr fick vi köpa "äkta" varor som inte alls var dyrare än dagens fejkade.
|
|
|
|
|
19-05-2006, 10:03
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Felix matte @ 19-05-2006, 09:07) Vi köper enbart butiksmald köttfärs och skulle den försvinna så köper jag köttkvarn och maler själv. Jag skulle nog inte vara så säker på att det är perfekt bara för det är butiksmalt  köttet kan ju vara prepararat innan det når butiken, och efter allt man läst så skulle jag inte bli förvånad om det var så visst, jag skulle handla butiksmalt och gör så ibland men som sagt jag är inte säker på att det är bättre kött för det. krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|