Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Måste mangold och spenat kokas?, Kan man äta mangold och spenat rå?
          Christa
          Inlägg 19-06-2006, 09:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Det sägs ju att råa bladgrönsaker är speciellt nyttigt. Kan man äta mangold och spenat utan att koka dem eller är det skadlig på något sätt?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 3)
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 19-06-2006, 09:29
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Det går utmärkt att äta både mangold och spenat rå. Spenat är lite mjällare så den är ofta godare än mangold rå som sallad. Av de mangoldsorter jag har så tycker jag Gelber schnittmangold är den som har godast smak rå + bladen på de unga skotten är tunnare än vad de är på sorter som ex. Bright Lights, Zilver och spetsmangold. Lite större blad på mangold är dock inte så goda råa.

          Gelber schnittmangold hade heller inga problem med övervintringen hos mig så jag har kunnat skörda mangold ända tills den nya mangolden hade vuxit upp till plockningsbar storlek.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Lena Fransson
          Inlägg 19-06-2006, 09:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 32
          Medlem sedan:
          17-05-2006
          Medlem nr: 7 695



          Hej
          absolut! väldigt gott! du kan också testa att woka!
          Mvh
          Lena
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 19-06-2006, 14:16
          Länk hit: #4


          Gäster






          Grejen med spenat är ju att den innehåller rätt höga halter oxalsyra, men om jag minns rätt är det ingenting som kan avhjälpas med kokning. Tycker själv att ju mindre man mixtrar med den desto godare blir den.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 18:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon