Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad gör ni med keso?, inspiration sökes
          LadyG
          Inlägg 28-06-2006, 05:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Vad gör ni för något med keso? Använder ni det till något öht eller är det bara jag som har svårt att komma på roliga saker man skulle kunna göra?

          Ett kul recept jag fått av min svärmors syster är detta:

          2dl Keso
          1 litet pkt fetaost
          1 kruka basilika
          vitlök (så mycket man gillar)
          en lite skvätt olivolja

          Mixa med matberedar till en slät smet och använd som smörgåspålägg.

          Supergott.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          3 sidor V   1 2 3 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Gillan
          Inlägg 28-06-2006, 07:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Det där lär gott.

          Själv är jag så bekväm att jag äter keson med sked
          direkt ur burken. Som mellanmål ibland wub.gif laugh.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          marskattan
          Inlägg 28-06-2006, 07:14
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          24-01-2006
          Medlem nr: 6 987



          Jag kanske är lite konstig i smaken men detta är något jag älskar:
          keso bres ut på bröd (gärna hårt) och sedan krasse på det och till sist salta lite. Låter helknäppt men är gott!


          --------------------
          Agge/
          Trädgårsnybörjare som odlar på i zon 1-2.
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 28-06-2006, 08:55
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          En bytta smaksatt Keso (t ex Keso Chili, Keso FetaOliv) tycker jag är gott att röra ner i en bytta nykokt pasta!
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 28-06-2006, 09:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          En aningens mer jobb än att bara plocka fram en sked men mycket godare. sleep.gif

          Smörgåsrulle med kesofyllning
          Smält 125 g margarin i en kastrull. Ta av kastrullen och vispa ner 2,5 dl vetemjöl, 3 dl mjölk samt 4 ägg. Häll smeten i en långpanna med smort smörpapper.

          Grädda kakan i 225 grader 15-25 minuter (kanske mer) tills den fått fin färg. Öppna inte ugnsluckan förrän efter minst 15 minuter. Det ska bli som en ugnspannkaka - ser kanske mer ut som ett månlandskap - och risken finns att den sjunker ihop om man smäller igen luckan.

          När kakan har kallnat fyller man den med en röra av 3 dl vispad grädde, 200 g keso naturell, massor med räkor, krabba och dill. Smaksätt med riven pepparrot, svartpeppar och salt. Rulla ihop kakan som en rulltårta, skär i ganska breda skivor och servera med sallad och tomater.


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          gammelnalle
          Inlägg 28-06-2006, 09:42
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 5 511
          Medlem sedan:
          13-04-2003
          Medlem nr: 1 130



          NU FÅR NI SLUTA!!!! jag blir så hungrig!!! smile.gif smile.gif smile.gif



          Jag använder OFTAST keso direkt på brödet... mjukt eller knäcke... och vill jag ha det festligt kan jag blanda in "kaviar" (typ Kalles) ..

          krasse är inte heller alls dumt... (så marskattan: din smak är inte konstig....)


          b
           
          Citera
          suddis
          Inlägg 28-06-2006, 10:06
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 370
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 293



          Jag gör i pricip bara 2 saker med keso:

          - till fruktsallad iställetr för glass
          - i lasagne istället för ostsås.

          Bägge varianterna är goda. smile.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 28-06-2006, 12:03
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Se där så många goda idéer, i dubbel bemärkelse biggrin.gif

          Jag kom på att jag brukar byta ut majonäsen i smörgåstårta mot keso, annars lyckas jag inte göra så mycket med keso men det ska det bli ändring på nu!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          lisselbo
          Inlägg 28-06-2006, 12:38
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 156
          Medlem sedan:
          03-05-2004
          Medlem nr: 3 494



          Brukar blanda keso, makrill i tomatsås och hackad röd lök.
          Brer ut det på ett tunnbröd och rullar ihop.
          Lagom mellanmål.


          --------------------
          ~ Marie zon IV ~

          " Man lär av sina misstag genom att upprepa dem tillräckligt många gånger "
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 28-06-2006, 13:42
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          bönsallad...
          keso...rölök.. valfria kryddor.. oliver.. och nåra grönsaker (tex paprika i olika färger)


          obs höll på å glömma....bönor (helst kidney)


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 28-06-2006, 14:08
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Bönsallad lät gott, ska bönorna vara kalla eller värmer du dem?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 28-06-2006, 14:14
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          oftast är dom kalla...
          men ibland gör jag potatis sallad av det och då är potatisen varm så då passar det nog med varma bönor


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 28-06-2006, 14:28
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          CITAT (LadyG @ 28-06-2006, 06:39)
          Vad gör ni för något med keso? Använder ni det till något öht eller är det bara jag som har svårt att komma på roliga saker man skulle kunna göra?

          Ett kul recept jag fått av min svärmors syster är detta:

          2dl Keso
          1 litet pkt fetaost
          1 kruka basilika
          vitlök (så mycket man gillar)
          en lite skvätt olivolja

          Mixa med matberedar till en slät smet och använd som smörgåspålägg.

          Supergott.

          Mmmm, låter riktigt gott! Själv brukar jag ha det i lasagne, varvar den med färssås och lasagneplattorna rolleyes.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          olgak
          Inlägg 28-06-2006, 15:23
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 725
          Medlem sedan:
          06-05-2005
          Medlem nr: 5 697



          Till spaghetti med tomatsås.

          Till vegetarisk risotto.

          Med eller utan vitlök i på mackan.

          I delad avocado med en klick löjrom på.

          Man kan alltid klicka i det i lasagnen, det brukar jag göra om jag har någon halv burk stående.


          --------------------
          OlgaK zon II

           
          Citera
          Diabolique
          Inlägg 28-06-2006, 15:29
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 664
          Medlem sedan:
          16-12-2004
          Medlem nr: 4 787



          Blanda tonfisk, keso, hackad rödlök, svarta oliver (+ev pressad vitlök), efter smak.

          Tag en protion kall pasta och blanda med önskad mängd av geggan så har du snabbt en god tonfisk-pastasallad.

          Det brukar jag ha som lunchlåda. smile.gif


          --------------------
          Stå på dig, annars gör någon annan det!
          /Hanna
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 28-06-2006, 15:34
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Blandad Keso Naturell & Bostongurka är också mums....
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 29-06-2006, 19:43
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Enkla mackan:
          Gärna grovt bröd eller knäcke. Först keso, sedan ost och sist banan i skivor.
          Någon gång när jag hade många småbitar av ost rev jag ned dem i keson som smörgåspålägg med lite kryddor. Helt ok.


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 29-06-2006, 21:29
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Keso naturell på mjukmacka... ibland med klippt gräslök på... Mummmmms wub.gif
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 30-06-2006, 15:08
          Länk hit: #19


          Gäster






          Keso = bas för magra proteinrika huvud- och efterrätter för laktovegetarianer. Ostkaka, fruktefterrätt, smörgåspålägg osv.

          Igår kväll improviserade jag en nästan-sorbet (fast lite mer mättande) av frysta blåbär och svartvinbär, en gnutta socker och några matskedar keso. Körde till mos i matberedaren och det blev så gott så.

          Mitt ostkaksrecept är en burk (200g) keso, en burk (200 g) kesella, två ägg, 1/2 dl socker, 2 1/2 dl mjölk, 1/2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och lite mandelessens. Alltihop körs till en slät blandning i matberedare, blandas med russin och hackad mandel efter smak och gräddas i 200 grader 40-45 minuter.

          Utan socker och med t.ex. lite riven lagrad ost och ett par teskedar fransk senap som smaksättning har man en salt ostkaka somfungerar bra som huvudrätt.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 03-07-2006, 12:06
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Till ostkaka
          som pålägg med gräslök, tomater eller paprika på
          i grekisk sallad är det gott att ha keso tillsammans med fetaosten


          --------------------


           
          Citera

          3 sidor V   1 2 3 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 16:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon