Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kall mat, tips tack
          netaave
          Inlägg 03-07-2006, 22:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Börjar ledsna på sallader, sill och kalvsylta.
          Andra förslag?


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 9)
          marskattan
          Inlägg 03-07-2006, 23:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 400
          Medlem sedan:
          24-01-2006
          Medlem nr: 6 987



          Fövisso skriver du att du är trött på sallad; men jag har ett recept på en kall pastasallad med bla kassler som är så god så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Namnet på salladen kommer av att den min kompis fick receptet av hette/heter Kerstin

          Kerstins pastasallad


          Marinad:

          1 dl olivolja
          1 dl balsamvinäger
          2 tsk senapspulver
          1 msk honung
          2 påsar Knorr Fransk salladsdressing
          spad från syltlök och ättiksgurka

          Salladen:

          Ca 500 gram pasta (gärna skruvar eller snäckor)
          Ca 400 gram kassler
          Syltlök efter behag
          Cocktailtomater eller delade vanliga tomater
          Grön och gul paprika
          Gröna bönor
          Majskorn
          Gröna ärtor
          Gröna oliver

          1. Blanda marinaden och låt den stå och dra medan du gör resten av salladen
          2. Koka pastan
          3. Skär bort fettet från kasslern och dela sedan i tärningar
          4. Skär paprikan i ”lagom” mumsbitar
          5. Häll marinaden på pastan medan den är varm och låt svalna
          6. Blanda samman pastan med grönsaker och kött och servera!

          Tyvärr vet jag inte hur många salladen räcker till, men det är många

          Vill man göra det enkelt för sig så använder man frysta färdiga grönsaker som man häller i pastavattnet och låter koka med dom sista minuterna så det blir färdigt.

          Lycka till!!! biggrin.gif


          --------------------
          Agge/
          Trädgårsnybörjare som odlar på i zon 1-2.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 04-07-2006, 12:34
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Tabboule är ju också gott

          Jag brukar bara blanda på en höft

          Det brukar vara

          kall kokt bulgur, tomater i bitar, gurka i bitar, finhackad lök + en massa hackad persilja, pressa över citronjuice + häll över lite olja och blanda runt salta och peppra efter smak. Gott till grillat eller kallskuret.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 04-07-2006, 20:08
          Länk hit: #4


          Gäster






          Åt tabboule och fetaost till middag i dag.

          Gazpachosoppa är ett suveränt recept för årets hetaste dagar. Fungerar i synnerhet bra med tomater som inte följer snabbköpsstandard utan är lite knöliga och förvuxna, eftersom de i alla fall ska skållas och puréas.
           
          Citera
          Chanku
          Inlägg 04-07-2006, 21:03
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 98
          Medlem sedan:
          22-05-2006
          Medlem nr: 7 762



          Jag gjorde en "pastasallad" som faktiskt blev jättegod. Jag som inte ens tycker om kall pasta.
          *Pasta (jag använde penne)
          *Bacon
          *Fetaost
          *Majs
          *Körsbärstomater

          Koka pasta och stek bacon. Kyl pastan och klipp ner baconet. Skär fetaosten i små, små bitar eller smula ner den i pastan. Rör ner majs och delade körsbärstomater.
          Ett tips är att ni endast rör ner körsbärstomater i den mat ni äter upp direkt. Annars blir de lite "kläggiga" om de får stå över natten.
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 04-07-2006, 23:35
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Kall potatissallad med senapsvinägrett

          Dressing :
          Olja
          Vinäger
          Dijonsenap
          Finhackade örtkryddorSalt + peppar

          "Sallad" :
          Kall kokt färskpotatis
          Kapris efter smak
          Svarta oliver med kärna, ju fler desto bättre
          Färsklök

          Vispa ihop olja, vinäger och senap tills det är en jämn sås. Blanda i örterna (t.ex. timjan, rosmain, oregano, gräslök m.fl.), gärna dagen innan så att aromerna tas upp av oljan .

          Skär potatisen i stora bitar 3-4cm, strimla den vita delen av löken fint och hacka blasten grovt. Blanda allt med kaprisen och oliverna och häll över dressingen och vänd runt lite.

          Detta var nödmiddag i fredags, när det kom gäster, tillsammans med varmrökt regnbåge och massor av gott spansk rödvin. Nödmiddag i betydelsen att jag fick skrapa ihop nåt av det jag kunde plocka i trädgården plus några överblivna potatisar och en liten bit rökt fisk som jag hade liggande. Kapris och oliver var tyvärr "köpes" ... smile.gif

          Gott blev det iaf !


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 09-07-2006, 20:17
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          CITAT (netaave @ 03-07-2006, 23:55)
          Börjar ledsna på sallader, sill och kalvsylta.
          Andra förslag?

          Från tidigare inlägg:

          Provade du denna med sherry Bristol Cream fick aldrig något svar om du hittade det på Finlandsbåten. Men de har den på systemet.

          Pastasallad (kort tilllagningstid, kan göras någon timma före utom pastan)

          1-2 påsar italiensk krydda. Tillred enligt påsens instr. i en salladsskål.

          Slanggurka: Skiva och skär sedan i stavar
          Morötter: Skiva och skär sedan i stavar
          Tomater: Skär i små bitar
          Sallad: Den som ni tycker om
          Kyckling: Grilla en kyckling eller köp färdig, beta sönder i små bitar.
          Gröna oliver: Kan uteslutas om ni inte tycker om det eller ha vid sidan om.

          Blanda allt i salladsskålen och låt stå.

          Koka favoritpasta jag brukar ha rosett (fjärilar) pastan. Servera pastan varm till den kalla salladen.

          Dryck till: Sherry Bristol Cream eller något vin som ni gillar. Men prova sherryn det är VÄLDIGT GOTT fast man inte tror det.
          Bröd: Gärna painrice (felstavat men hoppas ni förstår)


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 12-07-2006, 00:08
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Detta är en god kall potatisrätt!

          POTATIS FRITTATA, 4 pers

          Denna rätt är bäst att göra dagen innan.

          6 potatisar (ca 500 g)
          2 purjolökar
          1 tsk salt
          1 tsk timjan
          0,5 tsk svartpeppar
          2 msk olivolja
          2 tomater
          4 dl mjölk
          8 ägg

          Sätt ugnen på 175°. Skala och skiva potatisen. Snitta, skölj och skiva purjon. Blanda potatis och purjo, salta och krydda, låt stå en stund.

          Fräs potatis och purjo i olja i en stekpanna i omgångar. Lägg över i en ugnssäker form, gärna en liten långpanna, väl smord. Täck med skivade tomater. Vispa ihop mjöl och ägg och häll det över potatisen i formen.

          Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. Låt kallna. Servera kall uppskuren i bitar.
           
          Citera
          mari_tres
          Inlägg 12-07-2006, 07:11
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 554
          Medlem sedan:
          02-04-2003
          Medlem nr: 1 048



          Har inte receptet här med jag brukar göra en kall paj som är så gudomligt mumsig...
          Pajskalet med riven västerbottenost i, gräddas klart och sedan fylls det på med en röra av creme fraiche, hackad rödlök, dill om man vill, rom (gärna den röda, för färgens skull), och räkor och/eller crabsticks. Ställ kallt ett tag så att den fär stå till sig och njut sedan en varm sommarkväll med ett glas gott vill (om man vill..) i goda vänners lag (om det inte är så att du vill ha hela pajen själv... tongue.gif )


          --------------------
          Simma lungt!!

          Zon 4½ Sundsvall, Nolby
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-07-2006, 12:06
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Igår åt vi kassler med potatis (färskisar) och hemgjord mimosasallad.
          Jag rörde ihop lite turkisk youghurt med lite gräddfil, senap och s&sv.p i det sen en brk avrunnen fruktcocktail.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 20:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon