CITAT (Mia @ zon 3,07-07-2006, 10:24)
Tänk vad olika man kan tycka! Jag hör till fläderdoft-älskarna.... Men det är samma sak med hägg, spirea osv. Alltid olika omdömen om dem.
Jag har blivit bjuden på fläderchampagne - det var inte illa! Med en frusen jordgubbe i.....
Blandsaft på fläder+jordgubbar eller fläder+rabarber (eller alla tre) är underbart. Och gör man flädersaft brukar ju citroner ingå, och då har jag ett tips: Koka marmelad på citronerna efteråt. De har tagit åt sig flädersmak, och det blir UNDERBART! (Ska inte ta åt mig äran för andras upptäckter, så Tack Lisbeth för idén!)
Marmelad på citronerna? Har du något recept att dela med dig av? Vi ska koka flädersaft på alla de blommor jag fick stoppa i frysen då det var totalt omöjligt att få tag på citronsyra tidigare i sommar. Vi var in i 7 olika butiker innan vi hittade någon!

Låter smaskigt med marmeladen och gärna ett recept på champagnen med om du hittar det.