Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > pak choi, Vad gör man med pak choi?
          tone
          Inlägg 18-08-2006, 20:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 34
          Medlem sedan:
          16-02-2006
          Medlem nr: 7 087



          Jag har Pak choi i grönsakslandet, fick en påse och sådde några rader. Nu är bara frågan vad jag kan göra med den.


          --------------------
          Tone zon 4, vid havet
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          zaaritha
          Inlägg 18-08-2006, 23:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Tja--det är ju en sallad! Så--blanda med tomat o gurka o paprika m m, du kan ju ta i salladslök, gräslök, persilja, m.m.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 18-08-2006, 23:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Pak Choi sallad

          Sallad
          1 huvud Pak Choy (Pak soi, Bok Choy, sellerikål - det kallas många saker)
          50 g babyspenat
          50 g rucola
          1 st salladslök
          1 dl jordnötter, osaltade
          1 st gurka
          2 dl böngroddar
          2 st morötter
          1 st rättika

          Soja- citrussås
          1 tsk japansk soja
          2 msk citronsaft
          0,5 tsk fisksås
          1 tsk rapsolja
          1 st röd chili, utan kärnor
          1 st rödlök
          2 msk färsk koriander, finhackad

          Tillagning:

          (ca 10 - 12 port)

          1. Skölj grönsakerna. Skala och skär rättikan och morötterna i tunna skivor, lägg på ett fat.

          2. Finhacka chili, rödlök och korianderblad. Blanda med pressad citronsaft, fisksås, soja och rapsolja, häll blandningen över morötter och rättika och låt dem marineras en stund.

          3. Rosta jordnötterna, i en het, torr panna till de får fin färg och börjar dofta, krossa dem i en mortel.

          4. Skär gurkan i stavar, pak choibladen i bitar och salladslöken i tunna skivor, blanda med böngroddar, ruccola, babyspenat och med den marinerade rättika och morötter

          5. Strö till sist över de rostade, krossade jordnötterna

          -----

          Pak choi-wok

          Ingredienser:

          lite olivolja
          ca 600 g pak choi (1 stor planta)
          100 g torra mungbönsnudlar (tillagas enligt förpackningsanvisningen)
          700 g mixade paprikor (gula, röda och orange)
          150 g skalad morot (ca 1 stor)
          300 g skalad kålrabbi
          100 g torra skalade bondbönor
          3 msk kycklingfond eller grönsaksfond
          ev. salt

          Tillagning:
          Morot, paprika och kålrabbi skäres i stavar och stekes i olivolja utan att de tar färg tills de mjuknar.
          Pak choi skäres i mindre bitar och tillsättes mot slutet, först stjälkarna, sist bladdelarna. Smaksätt med fonden. Vänd ner munbönsnudlarna. Salta.
          Servera med dippsåsen.

          -----

          Hastrad lax med teriyakisås

          Lax
          800 g laxrygg
          salt
          1 msk rapsolja

          Grönsaker
          1 pak choy
          1 gul morot
          1 dl shiitakesvamp
          1 msk olivolja
          salt och peppar

          Teriyakisås
          0,8 dl balsamvinäger
          1 dl kycklingbuljong
          1 msk soja
          1 msk Mirin
          (japanskt risvin)
          drygt 1 msk strösocker
          1 tsk arrowrot

          1. Fjälla laxen och bena ur den. Dela den i 4 bitar. Salta på köttsidan och låt stå ca 20 minuter.

          2. Sätt ugnen på 125°. Halstra laxen på skinnsidan i olja i en stekpanna tills den får en knaprig yta. Stek klar i ugn ca 5 minuter.

          3. Koka upp vatten i en kastrull. Dela pak choyen i 4 bitar. Sjud dem i 1/2 minut. Ta upp och spola genast i iskallt vatten.

          4. Skala och strimla moroten. Fräs med shiitakesvampen i olivoljan i en panna. (Moroten ska vara lite krispig.) Smaka av med salt och peppar. Stek pak choyen i lite olivolja i en stekpanna så att den får en gyllene yta. Smaka av med salt och peppar.

          5. Koka ihop alla ingredienser till såsen utom arrowrot i en kastrull. Red med arrowrot utrört i lite vatten.

          6. Servera laxen med grönsakerna och teriyakisås. Servera ris, nudlar eller potatis till.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 23-08-2006, 00:08
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Oj .... för krångligt.

          Värm lite olja i en wok- eller stekpanna ... släng i fint hackad chili, vitlök och lök och fräs runt lite ... sänk värmen och häll i en hög med fint strimlad PakChoi och rör runt tills den är mjuk ... häll på lite oystersacue eller soya eller annan god sås, fräs ihop lite bara .... servera med ris.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 23-08-2006, 00:15
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (Gurkan @ 23-08-2006, 02:08)
          Oj .... för krångligt.

          Det tycker inte jag, jag älskar att laga mat och ibland måste det få ta tid. Folk märker om man lagt ner tid och möda på maten eller om det är lite snabbt ihopsvängt.

          Bok choi brukar jag iofs bara använda om jag vill bjuda på gäster på något extra och då ska maten vara speciell, lite lyxig.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 23-08-2006, 03:02
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Jag tycker också om god och vällagad mat och jag älskar att stå i köket och svettas och skapa. Men inte varje dag ... ibland är det skönt med snabbmat.

          Får dock hålla med om att ditt recept låter gott.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 23-08-2006, 12:16
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Min favoritbok med recept är "Mikaku, den japanska kokboken" av mor och dotter (Eiko Duke och Yukiko Duke), och knappt inga av recepten där är enkla eller snabba men de är så underbart goda.

          Fast jag är lite japan-ofil tror jag biggrin.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 18:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon