Medlem
Antal inlägg: 2
Medlem sedan: 31-08-2006
Medlem nr: 8 521
Har en chilibuske som har gett så mycket frukt i sommar att det är smått omöjligt att äta upp allt för stunden =) Någon som har tips på hur man kan göra för att ta vara på resten av frukterna. Någon inläggning, sås/röra... Det är hur mycket frukt som helst och det känns synd att kasta sen.
Skulle gärna vilja ha tips på vad man kan göra med dem!
Medlem
Antal inlägg: 59
Medlem sedan: 05-11-2002
Medlem nr: 238
Efter det att du torkat dem, som Åsa föreslog, kan du köra dem i matberedaren. Då blir det chiliflingor som är lätt att strö ut över maten. Jag brukar förvara i en kryddburk med ganska stora hål i ströaren. OBS! Tänk på att det sitter mycket styrka i kärnor och mellanväggar. Vill du ha en mildare krydda måste du ta bort dessa. MVH Helen