Jippi!! Jag har fått receptet!
2 paket frusna torskfiléer eller ca 1 kg färsk torskfilé 1 citron 3 dl grädde 1 stor burk mjukost, typ kräftost 2 paket bacon ströbröd salt peppar
Lägg fisken i en smord eldfast form. Salta och peppra. Bred ut kräftosten över fisken. Kläm över saften från en citron. Häll i grädden så att den täcker fisken. Dela baconpaketet i 3 bitar och vänd varje bit i ströbröd. Lägg btarna som ett täcke över fisken.
Sätt ugnen på 225 grader. Täck formen med folie och grädda i 10-15 minuter. Ta av folien och grädda tills baconet får en fin färg (krisptigt)
Servera fisken med kokt ris och en grönsallad.
Tips! Om du vill ha en anna smak så kan du ta neutral mjukost och smaksätta med tex. vitlök eller pepparrot. Det går också bra tt använda annan fast fisk (tex, sej, lax, gädda, abborre, gös, måste vara filead och benfri).
|