Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Inlagd gurka utan kokning
          anna_rispan
          Inlägg 11-09-2006, 12:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          Ca 2 kg gurka
          2 1/2 dl vatten
          2 grader ättikssyra
          6 dl socker
          1 1/2 dl salt

          (1 1/2 msk senapsfrö, mycket dillkronor)

          Skiva gurkan i ganska tjocka skivor

          Blanda lagen, ingen kokning!
          Lägg i gurkskivorna

          Låt stå tills lagen smält
          Rör någon gång i bland

          Fyll sedan på rena burkar, varav med dill och senapsfrö.


          P.s jag söker fortfarande efter ett bra recept till pickelsgurka
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          KURT
          Inlägg 11-09-2006, 12:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det finns många sorters gurka! Dessutom fermenteras väl endel innan man gör inläggningar t ex saltgruka?
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 11-09-2006, 13:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          vad är fermenteras??

          ja det här receptet gäller inläggningsgurka. inte slanggurka.
           
          Citera
          stina
          Inlägg 11-09-2006, 13:35
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Fast sådär gör jag med slanggurka.... Vet inte om måtten är precis exakta, kan det inte i huvudet, men ingredienserna är samma. Sedan hyvlar jag slanggurkan, dvs tunna skivor.

          /Stina
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 11-09-2006, 13:38
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          jaha där ser man.

          annars så trodde jag att man bara gjorde pressgurka av slanggurka.
          gott blir det iallafall. smile.gif
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 11-09-2006, 13:57
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Ett recept på fermenterad=mjölksyrad gurka. En klassisk saltgurka skall ju vara mjölksyrad. Och jag tror fortfarande att t ex Felix saltgurka är fermenterad?

          För övrigt så är ju historien bakom företagsnamnet Felix intressant.
           
          Citera
          stina
          Inlägg 11-09-2006, 14:00
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (anna_rispan @ 11-09-2006, 15:38)
          jaha där ser man.

          annars så trodde jag att man bara gjorde pressgurka av slanggurka.
          gott blir det iallafall. smile.gif

          Vad är pressgurka?
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 10-03-2007, 09:36
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          mera gurkrecept...
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 00:21
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon