anna_rispan
Ca 2 kg gurka
2 1/2 dl vatten
2 grader ättikssyra
6 dl socker
1 1/2 dl salt

(1 1/2 msk senapsfrö, mycket dillkronor)

Skiva gurkan i ganska tjocka skivor

Blanda lagen, ingen kokning!
Lägg i gurkskivorna

Låt stå tills lagen smält
Rör någon gång i bland

Fyll sedan på rena burkar, varav med dill och senapsfrö.


P.s jag söker fortfarande efter ett bra recept till pickelsgurka
KURT
Det finns många sorters gurka! Dessutom fermenteras väl endel innan man gör inläggningar t ex saltgruka?
anna_rispan
vad är fermenteras??

ja det här receptet gäller inläggningsgurka. inte slanggurka.
stina
Fast sådär gör jag med slanggurka.... Vet inte om måtten är precis exakta, kan det inte i huvudet, men ingredienserna är samma. Sedan hyvlar jag slanggurkan, dvs tunna skivor.

/Stina
anna_rispan
jaha där ser man.

annars så trodde jag att man bara gjorde pressgurka av slanggurka.
gott blir det iallafall. smile.gif
KURT
Ett recept på fermenterad=mjölksyrad gurka. En klassisk saltgurka skall ju vara mjölksyrad. Och jag tror fortfarande att t ex Felix saltgurka är fermenterad?

För övrigt så är ju historien bakom företagsnamnet Felix intressant.
stina
CITAT (anna_rispan @ 11-09-2006, 15:38)
jaha där ser man.

annars så trodde jag att man bara gjorde pressgurka av slanggurka.
gott blir det iallafall. smile.gif

Vad är pressgurka?
anna_rispan
mera gurkrecept...
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon