anna_rispan
11-09-2006, 12:18
Ca 2 kg gurka
2 1/2 dl vatten
2 grader ättikssyra
6 dl socker
1 1/2 dl salt
(1 1/2 msk senapsfrö, mycket dillkronor)
Skiva gurkan i ganska tjocka skivor
Blanda lagen, ingen kokning!
Lägg i gurkskivorna
Låt stå tills lagen smält
Rör någon gång i bland
Fyll sedan på rena burkar, varav med dill och senapsfrö.
P.s jag söker fortfarande efter ett bra recept till pickelsgurka
Det finns många sorters gurka! Dessutom fermenteras väl endel innan man gör inläggningar t ex saltgruka?
anna_rispan
11-09-2006, 13:17
vad är fermenteras??
ja det här receptet gäller inläggningsgurka. inte slanggurka.
Fast sådär gör jag med slanggurka.... Vet inte om måtten är precis exakta, kan det inte i huvudet, men ingredienserna är samma. Sedan hyvlar jag slanggurkan, dvs tunna skivor.
/Stina
anna_rispan
11-09-2006, 13:38
jaha där ser man.
annars så trodde jag att man bara gjorde pressgurka av slanggurka.
gott blir det iallafall.
Ett recept på fermenterad=mjölksyrad gurka. En klassisk
saltgurka skall ju vara mjölksyrad. Och jag tror fortfarande att t ex Felix saltgurka är fermenterad?
För övrigt så är ju
historien bakom företagsnamnet Felix intressant.
CITAT (anna_rispan @ 11-09-2006, 15:38)
jaha där ser man.
annars så trodde jag att man bara gjorde pressgurka av slanggurka.
gott blir det iallafall.

Vad är pressgurka?
anna_rispan
10-03-2007, 09:36
mera gurkrecept...
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.