anna_rispan
  11-09-2006, 12:18
  
 
  Ca 2 kg gurka
2 1/2 dl vatten
2 grader ättikssyra
6 dl socker
1 1/2 dl salt
(1 1/2 msk senapsfrö, mycket dillkronor)
Skiva gurkan i ganska tjocka skivor
Blanda lagen, ingen kokning!
Lägg i gurkskivorna
Låt stå tills lagen smält
Rör någon gång i bland
Fyll sedan på rena burkar, varav med dill och senapsfrö.
P.s jag söker fortfarande efter ett bra recept till pickelsgurka
 
 
 
 
  Det finns många sorters gurka! Dessutom fermenteras väl endel innan man gör inläggningar t ex saltgruka?
 
 
 
  anna_rispan
  11-09-2006, 13:17
  
 
  vad är fermenteras??
ja det här receptet gäller inläggningsgurka. inte slanggurka.
 
 
 
 
  Fast sådär gör jag med slanggurka.... Vet inte om måtten är precis exakta, kan det inte i huvudet, men ingredienserna är samma. Sedan hyvlar jag slanggurkan, dvs tunna skivor.
/Stina
 
 
 
  anna_rispan
  11-09-2006, 13:38
  
 
  jaha där ser man.
annars så trodde jag att man bara gjorde pressgurka av slanggurka.
gott blir det iallafall.  
  
 
 
 
  Ett recept på fermenterad=mjölksyrad gurka. En klassisk 
saltgurka skall ju vara mjölksyrad. Och jag tror fortfarande att t ex Felix saltgurka är fermenterad?
För övrigt så är ju  
historien bakom företagsnamnet Felix  intressant.
 
 
 
 
 
  CITAT (anna_rispan @ 11-09-2006, 15:38)
jaha där ser man.
annars så trodde jag att man bara gjorde pressgurka av slanggurka.
gott blir det iallafall.  

               Vad är pressgurka?
 
 
 
 
  anna_rispan
  10-03-2007, 09:36
  
 
  mera gurkrecept...
 
 
   
  Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du 
klicka här.