Gjorde kantarellsoppa igår, eftersom min flickvän plockat massvis med kantareller. Experimenterade lite med att ha saffran i och det blev fantastiskt gott.
1 l kantareller 4 Schallottenlökar 7 dl vatten 2 Grönsaksbuljongtärningar 3 dl grädde 1 msk Maizena ½ pkt Saffran
1. Skär kantarellerna i lagom stora bitar och stek dessa i smör, stek tills all vätska försvunnit.
2. Klicka i lite mer smör och lägg i de finhackade schallottenlökarna så att de får steka med svampen lite. Koka under tiden upp vattnet med två buljongtärningar i.
3. Häll över kantarellerna och löken i den kokande buljongen. Häll i två deciliter grädde. Låt detta koka ihop under ca. 15 minuter. Blanda under tiden ut Maizenan i lite vatten.
4. När soppan kokat i ungefär 15 minuter är det dags att hälla i maizenablandningen och resten av grädden. Häll samtidigt i saffran och låt stå och småputtra under ett par minuter.
5. Ät och Njut
|