Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Baka i långpanna
          Klura
          Inlägg 16-09-2006, 09:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Jag ska baka något till en tillställning som är i morron.
          Ska gå snabbt och smidigt så jag tänkte något i långpannan.
          Vi har tröttnat på dom där kärleksmums, så kom gärna med förslag på hemsidor med recept eller om du har en egen favorit så vore det guld.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 13)
          Castea
          Inlägg 16-09-2006, 11:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Det här är ett smarrigt kaffebröd för långpannan. Inte fluffigt som kärleksmums, utan ett vetebröd. Syrligt fräscht med apelsin och apelsinkulor (sådana som man köper på burk och strör över glass).

          APELSINVETEBRÖD I LÅNGPANNA

          25 g jäst
          2 dl mjölk
          0,5 dl saft av pressad apelsin
          rivet skal av en apelsin
          1 tsk salt
          1 msk socker
          ca 8 dl vetemjöl
          100 g margarin eller smör
          0,5 dl socker
          ett halvt ägg (resten till pensling)

          Strössel:

          2,5 dl vetemjöl
          1 dl socker
          2 tsk vaniljsocker
          100 g margarin eller smör
          1 burk (ca 50 g) apelsinkulor

          Blanda jäst med fingervarm mjölk. Tillsätt apelsinsaft, apelsinskal, salt, socker och hälften av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg. Strö över litet mjöl. Jäs övertäckt ca 20 min.

          Rör ihop matfett, socker och ägg och blanda ner i degen och tillsätt sedan resten av mjölet. Lägg degen i en stor smord långpanna och platta ut. Jäs övertäckt ca 15 min.

          Blanda de torra ingredienserna till fyllningen, utan apelsinkulorna. Smält matfettet och tillsätt litet i sänder. Rör ihop till en grynig massa.

          Pensla degen med ägg. Strö över strösslet och apelsinkulorna.

          Grädda i nedre delen av ugnen i 200° ca 15 min. Låt kakan svalna, och skär den sedan i portionsbitar.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 16-09-2006, 12:05
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Jag har inte bakat så mycket de senaste åren men förr brukade jag göra ambrosiakaka (recept tog jag ur 7 sorters kakor) i långpanna och den var lätt att göra och god, det är ju bara som en sockerkakssmet med apelsin i som man sedan stryker ut glasyr på och slänger på syltade apelsinskal och skär i bitar.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          askar
          Inlägg 16-09-2006, 12:16
          Länk hit: #4


          Gäster






          Lätt & Gott

          Mjukpepparkaka
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 16-09-2006, 17:39
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Jag tyckte Casteas kaka lät jättesmarrig och ilade iväg till affären och handlade apelsiner mm.
          Kom hem och skulle börja.. och vad har jag glömt då?? Jo jästen mad.gif
          Så det blev en sån här Kokostoscakaka istället.
          Men jag minskade på sockret rejält. Tog 4 i smeten och en glasyren.
          Den blev supergod.

          Fortsätt gärna skriv in recept här för jag brukar baka till en förening ca 1 gång/mån och det är alltid kul att göra nya grejor.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 16-09-2006, 17:41
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          CITAT (askar @ 16-09-2006, 13:16)
          Lätt & Gott

          Mjukpepparkaka

          Verkar supergod. Den ska jag göra till advent. (inte långt kvar nu)


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 16-09-2006, 18:09
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Den här kallar min dotter för pangkaka laugh.gif

          4 ägg
          6 dl strösocker

          Vispas

          6 dl vetemjöl
          4 tsk bakpulver

          Rör ner i äggvispet

          3 dl ljummet vatten

          Rör igen

          Gräddas 15-20 minuter i långpanna, 175 grader.

          Glasyr

          200 g smält margarin
          2,5 dl strö
          4 tsk vaniljsocker
          2 äggulor

          Sjudes ihop
          Låt svalna något och bred över kakan. Strö över finhackat dajm.

          /Åsa
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 22-09-2006, 10:15
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag kan rekommendera Laila Wikströms bok "Baka i långpanna" innehåller ljuvliga recept och härliga illustrationer. Bra present!
          Hon har en hemsida tror det är http://www.lailaw.com/books.asp


          --------------------


           
          Citera
          askar
          Inlägg 22-09-2006, 10:24
          Länk hit: #9


          Gäster






          Enkelt och billigt är att leta på nätet. smile.gif


          Långpannekakor Recept
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 22-09-2006, 10:59
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Svårt att göra något enklare än:

          SEGA HALLONRUTOR

          Blir en hel långpanna full, men gör gärna
          halv sats i liten dito.
          Lite sega i konsistensen och oemotståndeliga!

          Blanda ihop:
          200 gr. smält margarin
          6 dl socker
          6 dl mjöl
          1,5 tsk vaniljsocker
          4 ägg
          och bred ut i långpanna på bakplåtspapper.
          Häll över 1 pkt frysta hallon (eller sylt) samt
          mandelspån.

          Grädda i 175 grader 30 min.
          Skär i rutor och lägg en plåt över när de svalnar.

          OBS! Det är viktigt att plåten ligger över medan den svalnar, annars blir de inte sega!
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 22-09-2006, 12:15
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          CITAT (KURT @ 22-09-2006, 11:59)
          Svårt att göra något enklare än:

          SEGA HALLONRUTOR

          Blir en hel långpanna full, men gör gärna
          halv sats i liten dito.
          Lite sega i konsistensen och oemotståndeliga!

          Blanda ihop:
          200 gr. smält margarin
          6 dl socker
          6 dl mjöl
          1,5 tsk vaniljsocker
          4 ägg
          och bred ut i långpanna på bakplåtspapper.
          Häll över 1 pkt frysta hallon (eller sylt) samt
          mandelspån.

          Grädda i 175 grader 30 min.
          Skär i rutor och lägg en plåt över när de svalnar.

          OBS! Det är viktigt att plåten ligger över medan den svalnar, annars blir de inte sega!

          Du skriver: Häll över 1 pkt frysta hallon
          Jag undrar: Hur mycket är det då? Jag menar, hur många gram?
          Det finns ju olkia "märken" och olika storlekar på påsarna/paketen...

          och så undrar jag om en sak till...
          Ska det inte vara nån sorts jäsningsmedel alls i smeten?


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          KURT
          Inlägg 22-09-2006, 12:52
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Betty @ 22-09-2006, 13:15)
          Du skriver: Häll över 1 pkt frysta hallon
          Jag undrar: Hur mycket är det då? Jag menar, hur många gram?
          Det finns ju olkia "märken" och olika storlekar på påsarna/paketen...

          och så undrar jag om en sak till...
          Ska det inte vara nån sorts jäsningsmedel alls i smeten?

          Njaaa jag brukar inte använda "paket" med hallon. Jag tar den frukt eller sylt jag råkar ha tillgänglig loch bara brer på ett lager. Och det skall inte vara något jäsmedel, det blir en "småkaklikande" struktur på dem.
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 22-09-2006, 13:09
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          CITAT (askar @ 22-09-2006, 11:24)
          Enkelt och billigt är att leta på nätet. smile.gif


          Långpannekakor Recept

          Trevligare med egna favoriter som folk kan rekomendera wub.gif
          Men jag sökte faktiskt på "baka i långpanna" och det var då jag hittade kokostoscakakan.
          Det är flera som bett om receptet så den vart populär.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 22-09-2006, 13:12
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Jösses vad jag kommer få baka nu.
          Kurts recept låter ju inte helt fel det heller.
          Det är perfekt att baka så här när det är till många personer.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 01:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon