Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Päron/äpplevin utan specialutrustning?
          catlady
          Inlägg 16-09-2006, 14:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 475
          Medlem sedan:
          19-03-2006
          Medlem nr: 7 256



          Har kollat lite bland recepten härinne på vin och mjöd gjort på päron och äpple, men alla verkar kräva någon form av specialutrustning (t.ex. damejeanne) - även de lättare recepten. Finns det någon som vet om man kan göra fruktvin eller mjöd med endast det som vanligen finns i köket (bunkar och grytor) eller är det helt enkelt omöjligt?


          --------------------
          God odlingslycka!
          Hälsningar från Katarina ute på landet i zon 1
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          RibesRubusVitis
          Inlägg 16-09-2006, 14:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 132
          Medlem sedan:
          15-12-2005
          Medlem nr: 6 842



          Problemet är att luftens syre måste hindras att oxidera alkoholen till ättika. Från ett slutet kärl blåser hela tiden koldioxid utåt, medan ingenting kommer in genom jäsrörets vattenlås. En liknande verkan kunde man möjligen få med ett tättslutande lock eller en tjock tyg- eller bomullstuss i halsen på en stor flaska. Så fort jäsningen är avslutad måste produkten (”vinet”) tappas och förseglas med minimal luftkontakt.
           
          Citera
          anilin
          Inlägg 17-09-2006, 13:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 163
          Medlem sedan:
          06-10-2005
          Medlem nr: 6 642



          Det finns 25 litersdunkar av plast,bara att blanda i vad man ska ha,t.ex äpplejuice som man kan göra själv i råsaftcentrifug+socker,vatten och jässats som man kan köpa i essensbutiker.På med ett jäsrör och sen får det stå och pluppa.
           
          Citera
          catlady
          Inlägg 17-09-2006, 15:02
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 475
          Medlem sedan:
          19-03-2006
          Medlem nr: 7 256



          Jaha, det var som jag trodde - man måste ha lite specialutrustning. Tack för svar, jag tror dock att det får bli mos och marmelad detta året också! smile.gif


          --------------------
          God odlingslycka!
          Hälsningar från Katarina ute på landet i zon 1
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 17-09-2006, 19:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          En 5-litersdunk kostar inte många kronor och ett jäsrör inkl. den lilla gummiploppen kostar inte heller många kronor. 5 liter är ganska lagom som första experimentet.

          Hembryggning rekomenderas varmt !!


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 02:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon