Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Plommon
          ingrid fuxwall
          Inlägg 17-09-2006, 23:19
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Vad kan man göra av plommon?

          ingrid
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          Ulle
          Inlägg 18-09-2006, 13:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 34
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 014



          Du kan göra plommanmarmelad. Det är jättegott på rostat bröd eller skorpor! Eller så gör du en plommonkaka. Vispa ihop en vanlig sockerkakssmet där du sticker ner delade och urkärnade plommon.


          --------------------
          Skjut inte upp till imorgon det du kan skjuta ner idag!
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 21-09-2006, 10:07
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Går det att frysa in t ex halvor av plommon utan att koka först?
          Jag sitter här med några hinkar fina Victoriaplommon och tillräckligt med marmelad.


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 21-09-2006, 11:00
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (myskmadra @ 21-09-2006, 11:07)
          Går det att frysa in t ex halvor av plommon utan att koka först?
          Jag sitter här med några hinkar fina Victoriaplommon och tillräckligt med marmelad.

          Ja det går bra. Man kan också koka ihop det lite och sila bort skalen om man vill bli av med dem.
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 21-09-2006, 11:35
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Visst, frysa går jättebra. Sen kan man ta fram så många som behövs och laga den godaste kräm man kan tänka sig! wub.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-09-2006, 11:54
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          plommonmos

          1 kg väl mogna plommon
          1-2 dl socker
          1-2 krm askorbinsyra

          Dra skalet av plommonen och ta ur kärnorna.
          Mosa köttet och blanda med socker och askorbinsyran.
          Häll i små burkar och frys.
          Gott i rulltårta och till våfflor.



          Plommon i konjak

          1 kg plommon, gärna hälften var av två sorter.
          5 dl vatten
          3 dl socker
          3 dl konjak

          Skålla och skala plommonen.
          Koka upp vatten och socker och låt koka ihop ca 15 min på ganska svag värme.
          Lägg ner plommonen i lagen och låt allt få ett uppkok.
          Dra kastrullen från plattan och häll ner konjaken.
          Skölj burkar med atamon, ta upp och fördela plommonen i burkarna och slå lagen över.
          Tillslut väl och lagra minst 2 veckor.




          Idas plommonkaka
          Till 6 pers

          1 l plommon
          1 dl socker

          Mördeg:
          3,5 dl mjöl
          150 gr smör
          2 msk socker
          2 äggulor

          Äggstanning:
          3 ägg
          2,5 dl mjölk

          Till garnering:
          10 skållade sötmandlar.

          Sätt ugnen på 200 gr
          Blanda samman ingredienserna till mördegen och ställ den svalt.
          Skölj, kärna ur och halvera (eller klyfta stora) plommonen.
          Strö över sockret.
          Kavla ut degen och klä botten och sidorna i en låg form.
          Lägg ner plommonen och vik in kanterna.
          Vispa samman äggstanningen och häll över plommonen.
          Strö över flisad mandel.
          Grädda ca 35 min. Äggstanningen ska ha stelnat och fått vacker färg.
          Serveras något avsvalnad med kaffegrädde.


          --------------------


           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 22-09-2006, 09:49
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Tack för svaren!
          Nu har jag mos och halvor i frysen i mängd!
          Det här receptet finns i dagens DN. Kanske kan vara nåt!
          Just nu är jag trött på pommon och spar receptet så länge.

          pepprade plommon


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 14:00
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon