Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Berbere, För er som gillar starkt
          evelina
          Inlägg 15-10-2006, 10:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Det här är ett starkt gott recept för er som gillar sådant. Det enda jag inte hade i var bockhornsklöver frön.Vet inte ens om det finns att köpa.
          Kanongott är det iaf.

          Berbere

          Ingredienser: 2,5 dl portioner
          0,5 tsk mald svartpeppar
          0,5 tsk mald ingefära
          0,5 tsk mald koriander
          0,5 tsk bockhornsklöver frön
          2 krm mald muskotnöt
          1 krm mald kryddnejlika
          1 krm mald kanel
          1 krm mald kryddpeppar
          2 msk finhackad gul lök
          1 msk finhackad vitlök
          2 rostad röda paprikor urkärnade och skalade
          3-5 urkärnade och finhackade starka röda chilifrukter
          3 msk vatten
          2 msk neutral matolja
          2-3 tsk salt


          Gör så här
          Rosta de torra kryddorna på svag värme under omrörning ca 5 minuter i en nonstick panna. Tillsätt sedan vitlök, lök, chili och den rostade paprikan. Rör om och tillsätt vatten, olja och salt koka upp och mixa sedan till en slät pasta i mixerkanna eller med mixerstav.
          Berbere är en stark och smakrik Etiopisk kryddpasta som ofta används som bordskrydda eller smaksättare i grytor av olika slag, för oss svenskar passar den till lamm, fläsk, kyckling och nötkött. Perfekt som het grillsås eller blanda ut ett par matskedar med en matsked socker och pensla på ditt grillade kött de sista fem minuterna på grillen.


          Tillagningstid: Berbere: 20 minuter


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          KURT
          Inlägg 16-10-2006, 06:04
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          bockhornsklöver frön finns bland kryddor eller i hälsokost, det används ofta för groddning. Men fröna är mycket hårda, svåra att krossa i mortel.

          Gör man större portioner av pastan så bör man nog inte ha den mer än någon vecka i kylen, eftersom det inte innehåller något konserverande, som socker, salt eller ättika.
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 25-10-2006, 19:00
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (KURT @ 16-10-2006, 08:04)
          bockhornsklöver frön finns bland kryddor eller i hälsokost, det används ofta för groddning. Men fröna är mycket hårda, svåra att krossa i mortel.

          Gör man större portioner av pastan så bör man nog inte ha den mer än någon vecka i kylen, eftersom det inte innehåller något konserverande, som socker, salt eller ättika.

          Kan man använda bockhornsklöver pulvret istället?

          ingrid
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 08:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon