Rotsaksgratäng med parmesanost
6 portioner Ugnstemperatur 200º
ingredienser 1 kg potatis 2 gula lökar 200 g jordärtskockor 1-3 vitlöksklyftor 1 1/2 tsk salt 1 1/2 tsk vitpeppar 2 msk smör 3-5 dl mjölk eller grädde 4 msk finriven parmesan
Tillagning Skala potatis, lök och jordärtskocka. Skär allt i tunna skivor. Smält smöret i kastrull och pressa ner vitlöken. Blanda ner rotsaker och lök, salt och peppar. Slå på grädde / mjölk så det precis täcker. Låt allt precis koka upp. Lyft från värmen och rör ner osten. Smöra en stor gratängform och vippa över alltsammans i formen. Grädda på nedersta falsen på 200°C i 50-55 minuter.
--------------------
Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
|