Alla verkar haft samma problem de senaste månaderna - för mycket chili ... prova att söka bland gamla trådar här bland Recept, i Kryddor&Medicinalväxter eller i Köksträdgården, det finns massor av trådar om detta.
Annars :
Nej, styrkan försvinner inte när man lagar till dem.
Dom håller sig flera veckor i kylen, ha dem i en plastpåse med lite hushållspapper i så torkar dom inte ut och det blir ingen kondens (=mögel) heller.
- Lägg dem i frysen, hela eller urkärnade. Använd sen lite i taget.
- Torka dem. Använd sen lite i taget.
- Kör dem i mixern, lika delar chili (evt. rostad i ugnen), vitlök, ättika och honung ... hållbart (i kylen) och gott i all matlagning. Förvara i små täta burkar.
--------------------
Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen. Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård Hannasgarden.se
|