Hur har du tänkt använda svavlet och mot vad ??
Vanligt svavel (fint gulaktigt pulver, kallas svavelblomma ibland) är väl inte speciellt aktivt mot nåt och inte heller vattenlösligt.
När man använder svavel som decinfinceringsmedel är det SO2 man vill åt, svaveldioxid. Det användes som lusmedel förr i tiden, då bränner man svavel och förbränningsgaserna innehåller svaveldioxid som är mycket giftigt. Har även sett anordningar i gamla växthus där man lägger svavel på en värmelampa för att skapa SO2 genom oxidation med luftens syre.
Mot mjöldagg i vinodlingar använder man sk. Bordeauxvätska som består kopparsulfat och kalk. Svavlet i lösningen är aktivt mot svamporganismer.
När man brygger vin tillsätter man för det mesta vinsvavla, Kaliumdisulfit E224, som också avger SO2, i kontakt med vatten.
*hembryggare och hobbypyrotekniker spekulerar ...*
--------------------
Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen. Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård Hannasgarden.se
|