Jag är gift med en tl-så han bidrar till mitt ofrivilliga

kunnande ,själv är jag ssk och vårdlärare så jag har lektioner i tandvård .....
Remineralisering
Vad är det som triggar remineraliseringen? Vid ph 7 är emaljen stabil , sjunker ph under 7 -vandrar kalcium ut ur emaljen -går ph över 7 -vandrar det tillbaka
MEN , flour har större affinitet dvs -dragningskraft" till emalj än kalcium
Flourmolekylen är "starkare" än kalcium molekylen dvs emaljen håller bättre blir starkare av flouret.
(Så fort du äter något sjunker ph ..xylitol höjer det )
Vad gör att flouret kan användas? se ovan
Förstår du min följdfråga? Jag menar flouret kan ju inte själv fatta att det ska sätta sig på tanden om det inte styrs dit
Jo affinitet är en sorts dragningskraft -flouret strävar efter att bilda förening med tandemaljen ....
Dörför ska tandkräm innehålla Flour -om Flour överdoseras kan tänderna få vita fläckar eller mörkna ..
Drabbar ofta bara personer med egen brunn med för hög flourhalt i vattnet
Hoppas du blev nöjd med förklaringen :)Annars fråga på