Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept på Ostbollar, letar...
          Klura
          Inlägg 04-12-2006, 15:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          För något år sedan hittade jag ett recept på Ostbollar som var jättegoda till glöggen.
          Tror att det var i någon veckotidning som kom lagom till advent.
          Om jag inte minns fel så var det Västerbotten el Prästost som man rev, blandade i lite grädde och rullade till små bollar.
          Dessa rullade man sedan i Kavring som man stött (först torkat ett par skivor) i mortel.
          Någon som känner igen receptet?
          Jag är osäker på om det ska vara något mer i bollarna.

          Andra recept på goda ostbollar emotages oxå.


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          netaave
          Inlägg 04-12-2006, 15:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Här har du en del varianter

          http://www.google.se/search?hl=sv&q=Ostbol...ta=lr%3Dlang_sv


          --------------------


           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 04-12-2006, 23:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          smile.gif
          Här kommer ett recept som är gott


          OSTBOLLAR

          Ca 100-110 st

          1 pkt Petits Choux mix

          Grädda enl. förpackningen. Spritsa ut små bollar ca 100 st. Låt kallna.

          Rör ihop: Mixa

          200 gr Philadelphiaost
          250 gr Ädelost
          Jag kör detta i köksmäster till en riktigt slät massa

          Spritsa i ostmassan i Petits choux bollarna med en 100 cc spruta eller sprits
          den grova nippeln.

          Lägg i långpanna – styckfrys

          Värm i ugn 200 grader 5-10 min före servering.

          Källa: Receptbankenskokbok.se
          Författare: Eva St


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 05-12-2006, 09:28
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Tackar för tipsen.
          Eva St, Petits Chouxer är ju vansinnigt gott.
          Men när man ska frysa dom.. Du menar att man fryser dom utan guckan i? (Bäst att fråga så och va på den säkra sidan)


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 05-12-2006, 09:50
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          I senaste Meny i P1 hade Karin Fransson recept på ostbollar:

          Ostbollar med variation

          I Meny vecka 48 2006

          200 g smör
          200 g vetemjöl
          300 g riven ost (lagrad Grevé eller hälften lagrad hårdost och
          hälften ädelost)
          1-2 tsk currypulver
          2 msk päronkonjak el. calvados el. punsch

          Att rulla i:
          1 äggula, 1-2 dl mjölk + sesamfrö vallmofrö, hackade pinjenötter, hackade pumpakärnor osv.

          Tärna smöret och lägg det tillsammans med vetemjölet, den rivna osten och konjaken i matberedare. Kör igång tills det börjar bildas en klump. Stanna maskinen och plocka upp degen. Knåda snabbt ihop och lägg den i en plastpåse. Sätt kallt i ca 30 minuter.
          Ta fram degen och forma kulor ca 2-3 cm stora. Blanda ihop äggulan och mjölken. Lägg ner bollarna och rulla dem runt. Lyft upp dem och rulla dem sedan runt i sesamfrö, vallmofrö eller något av de angivna alternativen eller gör lite olika. Sätt bollarna på bakpapperklädd långpanna och grädda i 175° i ca 25-30 minuter. Ev. kan de behöva täckas av mot slutet av gräddningen. Servera de lite ljumna.
          Förvara de helt avsvalnade i en burk med lock.

          Hur smaken på ostkakorna blir beror enbart på vilken ost man väljer. Ta gärna din favoritost, men helst inte en allt för mild sort.
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 06-12-2006, 01:04
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          CITAT (Klura @ 05-12-2006, 09:28)
          Tackar för tipsen.
          Eva St, Petits Chouxer är ju vansinnigt gott.
          Men när man ska frysa dom.. Du menar att man fryser dom utan guckan i? (Bäst att fråga så och va på den säkra sidan)

          Jag gör dem helt färdiga med ost och hela härligheten i innan jag fryser dem. Sedan är det bara att ta upp dem och värma och servera ---- SUPERGOTT


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 17:07
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon