Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Användning av raclett?
          Elisabeth P
          Inlägg 10-12-2006, 20:38
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 593
          Medlem sedan:
          16-10-2005
          Medlem nr: 6 685



          Denna fråga hör väl egentligen inte hit, men här finns så mycket kunnit folk så man brukar oftast få både snabba och bra svar.

          Jag har fått en raclett, men vet inte hur jag använder den.
          Att man steker minre bitar av tex kött eller grönsaker uppe på grillytan kan jag räkna ut. Dessutom har den ett undre plan med 8 portionsfat. Vad det ser ut som så fungerar detta som någon form av uppvärmning.

          Någon som vet bättre hur man använder den . Gärna med tips på goda recept som går att laga till på denna?

          Lisa


          --------------------
          Elisabeth / Lisa:)

          Boråstrakten zon 4-5
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          Tsambiko
          Inlägg 10-12-2006, 20:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          22-04-2005
          Medlem nr: 5 544



          Hej, jag har för mig att man använder den till att smälta ost, men den kanske har fler användningsområden.
          Tror dock inte att temperaturen blir tillräckligt hög för att steka kött på den.

          Men rätta mig gärna om jag har fel rolleyes.gif

          Mvh Lena
           
          Citera
          Floppy
          Inlägg 10-12-2006, 23:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          Åhhh...raclett...måste genast ta fram min raclett i morgon... wub.gif
          Den har fallit lite i glömska...

          Jo så här gör vi iaf...
          Tag en liten bit köttfärs och platta ut i 'spaden'...lägg den på den översta grillen...
          När den är färdig stekt så tar man och lägger på div som man vill ha på sin 'spade'...sist lägger man på lite riven ost...glöm inte att krydda...lägg inte på för mycket så att du inte får plats med den...för när du är klar ska du lägga den på den undre grillen...låt den ligga och grillas tills osten är smält...voila...klart...lycka till.... wub.gif


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          Elisabeth P
          Inlägg 10-12-2006, 23:44
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 593
          Medlem sedan:
          16-10-2005
          Medlem nr: 6 685



          Okej, alltid lär man sig nåt nytt. Det är det som är så otroligt roligt med detta forum smile.gif .
          Vad serverar du till?
          Finns det fler recept tro?

          Lisa


          --------------------
          Elisabeth / Lisa:)

          Boråstrakten zon 4-5
           
          Citera
          Bitta98
          Inlägg 11-12-2006, 11:18
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 231
          Medlem sedan:
          19-02-2005
          Medlem nr: 5 036



          Man kan använda kokt potatis som bas och ha olika tillbehör, tex lök, paprika, rökt eller kokt skinka, svamp, ja det som man tycker om helt enkelt. Allt läggs på "spaden" ost överst sedan grillen.
           
          Citera
          Elisabeth P
          Inlägg 11-12-2006, 22:05
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 593
          Medlem sedan:
          16-10-2005
          Medlem nr: 6 685



          Det verkar som om man mest använder racletten till att värma, upphetta olika rätter tillsammans med ost.
          Är det inte vanligt, eller fungerar det inte alls, att typ "grilla" småbitar på den?

          Lisa


          --------------------
          Elisabeth / Lisa:)

          Boråstrakten zon 4-5
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 12-12-2006, 19:28
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Vi har racletteen framme en gång i månaden, minst.
          Vi grillar tunna bitar av fläskfile eller lövbiff medan osten (som skall vara av den fetare sorten) smältar.
          Som tillägg har vi många olika skålar med skivad paprika, tomat, lök, rädiser, saltgurka, potatis os.v. som var och en får ta efter smak och tycke.
          Ostmassan hälls helt enkelt på.
          Mums, tycker jag!
          Mulle
           
          Citera
          Elisabeth P
          Inlägg 12-12-2006, 19:42
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 593
          Medlem sedan:
          16-10-2005
          Medlem nr: 6 685



          Tackar och bugar smile.gif

          Nu har jag fått en hel del olika tips, så på något vis ska jag nog lyckas få till lite mysmat rolleyes.gif

          Fler spännande recept tas tacksamt emot.

          Lisa


          --------------------
          Elisabeth / Lisa:)

          Boråstrakten zon 4-5
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 23:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon