CITAT (Sailor Pluto @ 08-01-2007, 19:53)
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl krossad, väl avrunnen ananas
2 dl creme fraiche (ev. lätt)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader.
Förtsätt med att nypa ihop pajdegen. Använd matberedare eller händerna. Kavla eller tryck ut den i en form (ca 28 cm i diameter). Nagga den lätt med en gaffel.
Fyllningen röres ihop, helt enkelt, och hälls i pajskalet. Grädda i antingen i lägre delen eller i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Fyllningen ska ha stelnat, men inte vara helt torr. Meningen är att pajen ska vara lite seg. Det kan behövas en liten stund extra i ugnen.
Låt svalna och servera, kanske med en god vaniljglass. Det brukar inte bli rester av denna paj

.
P.S Man kan också göra den med 3 dl hallon istället för ananas.
Exakt denna paj bakade jag i dag på min födelsedag. Jag tyckte att de som var snälla och kom med presenter kunde få något smarrigt att äta till kaffet. Vi är lite allmänt less på tårtor i familjen och alla är inte så glada i att äta massa vispgrädde så en paj är ett bra alternativ ibland.
Den blir lika god varje gång och den är dessutom lätt att baka. Men i "min" version av receptet så är det exakt samma ingredienser men ugnen står på 200 grader och pajen bakas i 35 minuter, annars får den ingen färg. Degen blev ljust gyllenbrun och lite lätt knaprig men fyllningen behöver inte ta färg.
Måste testa med hallon en dag.