Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Djupfrysta plommon, Vad kan man göra?
          Fizzgigg
          Inlägg 09-01-2007, 10:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 477
          Medlem sedan:
          29-08-2006
          Medlem nr: 8 505



          Jag har några kilo djupfrysta plommon i frysen som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. De är färska är de goda att äta men jag betvivlar att det fungerar att tina dem och äta som frukt. Är det någon som har något förslag? Kan man ta dem och bara kasta ner i en saftmaja och göra plommonsaft?
          Förslag mottages med tacksamhet.


          --------------------
          It's not the years, honey, it's the mileage.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 9)
          askar
          Inlägg 09-01-2007, 10:26
          Länk hit: #2


          Gäster






          Hittade ett recept från 2002
          CITAT (Kerstin i Malmö @ 07-11-2002, 08:53)
          Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska göra av sin skörd. Denna pajen är jättegod och lätt, finemang när man har frysta plommonhalvor i frysen!

          PLOMMONPAJ m vanilj och kardemumma

          12 plommon

          100 g smör
          2 dl strösocker
          3 dl vetemjöl
          1/2 tsk bakpulver

          1 pkt vaniljvisp
          1 tsk stött kardemumma

          Lägg plommonhalvor i ugnssäker form. Om du tar från frysen se till att dom inte tinat helt!!
          Blanda samman smör, socker, mjöl och bakpulver till en smulig deg.  Häll smulorna över plommonen.
          Grädda 25 - 30 min i 200°.
          Vispa vaniljvispen, smaksätt med kardemumman.
          Servera pajen ljummen med vaniljsvispen, NJUT!!

          Kerstin

          ...
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 09-01-2007, 11:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Plommonchutney
          Ingredienser
          Portioner: ca 1 liter

          1 kg plommon t ex Opal
          2 gula lökar
          2-3 vitlöksklyftor
          1 röd chili t ex spansk peppar
          2 1/2 dl råsocker
          2 dl vatten
          1 dl vitvinsvinäger
          4 kanelstänger
          1/2-1 tsk salt

          Gör så här
          Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna u roch finstrimla chilin. Lägg plommonen, de båda löksorterna och chilin i en gryta. Tillsätt socker, vatten, vinäger och kanelsstänger. Låt koka upp och sjuda under lock ca 45 min. Smaka av med salt.

          Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp. Hållbar ca 6 mån.

          Plommonchutney är gott att servera till stekta och grillade kött- och fågelrätter men även till dessertost

          från ica.se


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 09-01-2007, 20:01
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Självfallet kan du koka saft på dem.

          ingrid
           
          Citera
          Fizzgigg
          Inlägg 09-01-2007, 21:12
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 477
          Medlem sedan:
          29-08-2006
          Medlem nr: 8 505



          CITAT (ingrid fuxwall @ 09-01-2007, 20:01)
          Självfallet kan du koka saft på dem.

          ingrid

          Jag hara bara utsatt aronia och vinbär för saftmajan tidigare, men det funkar alltså att göra plommonsaft med den också? Fascinerande, det måste jag testa. smile.gif


          --------------------
          It's not the years, honey, it's the mileage.
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 10-01-2007, 06:12
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Man kan koka kräm på dem, eller ta fram dem som de är och lägga dem direkt i gröten. smile.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Mia, zon 3
          Inlägg 11-01-2007, 16:18
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 491
          Medlem sedan:
          13-05-2004
          Medlem nr: 3 603



          Vanlig plommonmarmelad/-sylt går bra att göra också.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-01-2007, 16:29
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Hur vet man hur mycket socker man ska ha egentligen?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Kajsa H
          Inlägg 16-01-2007, 16:55
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          Jag har ett bra tips för att lätt få av skalen, som ju kan vara lite beska ibland. Ta plommonen direkt ur frysen och skålla dem i kokande vatten, över sedan i kallt vatten och sedan är det bara att klämma av skalen ungefär som när man skållat mandel.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 18-01-2007, 12:17
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Smidigt! Då slipper man bismaken av skal.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 04:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon