Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > gi-bröd
          Marja-Liisa Dorf...
          Inlägg 09-01-2007, 17:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          11-04-2003
          Medlem nr: 1 108



          Har någon resept på GI-bröd.Finns i äffär till salu,men brödet är väldigt dyrt. smile.gif smile.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 14)
          evelina
          Inlägg 09-01-2007, 19:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Här kommer ett bröd.

          Recept: GI-bröd med dinkelmjöl
          Receptet ger en GI-limpa.


          Du behöver
          5 dl vatten
          1/2 pkt färsk jäst
          1 msk olivolja eller rapsolja
          12 dl dinkelmjöl
          2 tsk himalayasalt eller mineralsalt
          1 msk sesamfrön
          Fänkål

          Smula ner jästen i en bunke och rör ner ljummet vatten. Tillsätt resterande vatten. Blanda ner oljan, salt, mjöl och resten av vattnet. Krydda gärna en aning med fänkål.

          Knåda degen ordentligt och lägg den för jäsning över natten i kylskåp. Låt den jäsa i rumstemperatur en stund nästa dag. Värm ugnen till 175 grader och grädda under 40 minuter.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Mia, zon 3
          Inlägg 11-01-2007, 16:22
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 491
          Medlem sedan:
          13-05-2004
          Medlem nr: 3 603



          Min sambo brukar baka dinkelbröd efter recept på påsen. Nu vet jag inte vilket fabrikat det är han brukar köpa, men det är fullkornsdinkelmjöl, och det ska gräddas i formar. Om jag kommer ihåg kan jag kolla om det finns någon påse att skriva av, men minnet är inte vad det borde vara..... rolleyes.gif
          (kolla förresten ICAs receptbank - där tror jag att jag har sett sådant också (sök på dinkel).
           
          Citera
          Marja-Liisa Dorf...
          Inlägg 11-01-2007, 16:56
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          11-04-2003
          Medlem nr: 1 108



          Tack för receptmska baka imorgon. smile.gif
           
          Citera
          Floppy
          Inlägg 11-01-2007, 17:57
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          Evelina... ditt recept vart jag sugen på att testa...en fråga bara...har en svärmor som är glutenallergisk...visst kan de äta detta brödet då?...är lite dålig på detta med gluten...


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          evelina
          Inlägg 11-01-2007, 18:16
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Oj jag är lika dålig som du på glutenallergi men det kanske kommer någon och svarar på detta inom kort. smile.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Floppy
          Inlägg 11-01-2007, 18:20
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          smile.gif okidoki...bara å vänta... smile.gif


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          evelina
          Inlägg 11-01-2007, 19:09
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Annars har jag för mig att Norrbottens-Magdis är gluten-allergiker, fråga henne vetja!


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Aquilegia
          Inlägg 21-01-2007, 21:49
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 41
          Medlem sedan:
          18-01-2007
          Medlem nr: 8 983



          ojojoj!! ser att det var ett par dagar sedan ni väntade på svar om gluten....hoppas verkligen inte att ni bakat bröd till svärmor med dinkelvete!! om ni vill fortsätta ha ett bra förhållande....Det innehåller gluten så att det stänker om det!!!!!!!!!!!
           
          Citera
          Floppy
          Inlägg 21-01-2007, 22:47
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          laugh.gif laugh.gif laugh.gif ,,,nädå...jag hade glömt bort detta receptet...tills nu... laugh.gif
          Bra å veta iaf...ska inte baka detta...
          Jag brukar berätta för henne vad jag har i maten och dyl för henne så får hon ta ställning själv om hon vill äta eller inte...


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 22-01-2007, 19:16
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          CITAT (Aquilegia @ 21-01-2007, 21:49)
          ojojoj!! ser att det var ett par dagar sedan ni väntade på svar om gluten....hoppas verkligen inte att ni bakat bröd till svärmor med dinkelvete!! om ni vill fortsätta ha ett bra förhållande....Det innehåller gluten så att det stänker om det!!!!!!!!!!!

          Instämmer i det...säger Magdis som hittat den här tråden lite sent. smile.gif

          Edit: Bovete är det som är glutenfritt.
           
          Citera
          Floppy
          Inlägg 22-01-2007, 19:45
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          CITAT (Norrbottens-Magdis @ 22-01-2007, 19:16)
          CITAT (Aquilegia @ 21-01-2007, 21:49)
          ojojoj!! ser att det var ett par dagar sedan ni väntade på svar om gluten....hoppas verkligen inte att ni bakat bröd till svärmor med dinkelvete!! om ni vill fortsätta ha ett bra förhållande....Det innehåller gluten så att det stänker om det!!!!!!!!!!!

          Instämmer i det...säger Magdis som hittat den här tråden lite sent. smile.gif

          Edit: Bovete är det som är glutenfritt.

          okidoki...
          Har du nått bra recept Norrbottens-Magdis på glutenfritt bröd...skulle vara kul att få överaska svärmor med bröd för en gångs skull... laugh.gif tongue.gif wub.gif


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          Aquilegia
          Inlägg 22-01-2007, 20:50
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 41
          Medlem sedan:
          18-01-2007
          Medlem nr: 8 983



          Detta brödet tycker jag är gott, receptet har jag hittat på Finax sida. Där finns fler recept du kan spana in.



          LINFRÖBRÖD
          Ugn: 180º

          5 dl vatten
          0,5 dl bovete
          0,5 dl linfrö
          20 g jäst
          10 g brunt farinsocker
          1 tsk salt
          1 msk olivolja
          1 dl hela solrosfrön
          420 g Finax Glutenfri Lågprotein Mjölmix

          GÖR SÅ HÄR:
          1. Skålla bovete och linfrö i 5 dl kokande vatten och låt det sedan stå och dra 10-15 min.
          2. Lös ut jästen och tillsätt brunt farinsocker, salt och olivolja. Rör om och låt socker och salt lösas upp.
          3. Tillsätt solrosfrö och mjöl, lite i taget. Låt jäsa i bunke i ca 30 min.
          4. Skeda upp degen i en väl smord brödform (1½ l.). Använd en slickepott och vatten för att släta till ytan.
          5. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
          6. Pensla brödet försiktigt med olivolja. Baka därefter brödet på nedersta falsen i 180° ca 30 min.

          finax
           
          Citera
          Floppy
          Inlägg 22-01-2007, 22:25
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          Ska provas...låter gott... tack så mycket för receptet och för länken...den ska läggas in under favoriter... wub.gif


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 23-01-2007, 21:01
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Här är ett litet enkelt recept också:

          Frukostbröd
          Ca 16 st.
          Ugnstemperatur: 250°

          50 g jäst
          50 g margarin eller smör
          5 dl mjölk
          1 dl Fibrex
          1 msk FiberHusk
          2 tsk malda brödkryddor
          1 tsk salt
          1 dl kesella 1 %
          1,1-1,2 liter fin glutenfri mjölmix

          Garnering:
          Vallmofrö

          Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills det löst sig.

          Tillsätt Fibrex och FiberHusk. Rör om och låt blandningen svälla 10 minuter. Tillsätt brödkryddor, salt, kesella och det mesta av mjölblandningen. Spar lite till utbakningen.
          Arbeta degen väl i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.

          Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl. Dela den i två delar. Rulla varje del till en lång längd och skär den i 8 bitar. Forma degbitarna till avlånga bullar och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Jäs bullarna ca 30 minuter.
          Pensla med mjölk eller ägg och strö över vallmofrö.
          Grädda mitt i ugnen i 10 minuter i ca 250°.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 19:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon