Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mumsig mager snabbmat
          stina
          Inlägg 15-01-2007, 19:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Koka fullkornspasta

          Medan den kokar, tärna och fräs rökt skinka och finskuren purjolök
          I med ca 1/2 förp Viktväktargrädde eller annan mager variant
          Smula ner lite mögelost/fetaost/vanlig ost på slutet och dra några varv med svartpepparkvarnen

          En god grönsallad till!

          Mumsens!!! rolleyes.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 14)
          LadyG
          Inlägg 15-01-2007, 23:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Låter jättegott!

          kan man använda kalkonbröst eller kycklingbröst om man råkar ha det istället?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 16-01-2007, 08:13
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Jag brukar variera med kräftstjärtar i stället för skinka. Förutom purjon så har jag i en strimlad röd paprika och så byter jag ut grädden mot lättcreme fraische Mexican chili och skippar ädelosten.
          Har även bytt ut skinkan mot rökt kalkon ibland, det funkar det med.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 16-01-2007, 10:55
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Oj, det låter som att man kan variera receptet lite hur man vill, sådana recept är jättebra! Dem tröttnar man inte på så lätt smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          stina
          Inlägg 16-01-2007, 16:29
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Nej, och så går det ju så himla snabbt att laga också! Kanon när man kommer hem och håller på att smälla av av hunger (som jag ofta har det...)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 18-01-2007, 21:22
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Betty @ 16-01-2007, 08:13)
          Jag brukar variera med kräftstjärtar i stället för skinka. Förutom purjon så har jag i en strimlad röd paprika och så byter jag ut grädden mot lättcreme fraische Mexican chili och skippar ädelosten.
          Har även bytt ut skinkan mot rökt kalkon ibland, det funkar det med.

          Är det inte lika mycket fett i lättfraiche och grädde?


          --------------------


           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 19-01-2007, 01:33
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Minifraiche 5% fett
          Lättfraiche 15%
          Crème fraiche gourmet 28%
          Crème fraiche naturell 34%

          Kedla lagalätt 5%
          Kedla Matlagningsgrädde 15%
          Låglaktos vispgrädde 40%
          Visgrädde 40%


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Monchichii
          Inlägg 23-01-2007, 19:48
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 139
          Medlem sedan:
          18-01-2007
          Medlem nr: 8 984



          Jag provade detta receptet i förrgår, var vekligen jätte gott.
          Idag ska jag byta ut skinkan mot kyckling.


          --------------------
          zon 2.
          "Always throw spilled salt over your left shoulder . Keep rosemary by your garden gate. Add pepper to your mashed potatoes. Plant roses and lavender, for luck. Fall in love whenever you can"..Alice Hoffman, Practical magic
           
          Citera
          stina
          Inlägg 23-01-2007, 19:54
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Kul att du tyckte om det! rolleyes.gif

          Jag tycker curry är väldigt gott till kyckling, skulle nog även prova att byta ut ädelosten mot det om jag använde kyckling...
           
          Citera
          Bee
          Inlägg 25-01-2007, 17:16
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 496
          Medlem sedan:
          27-01-2006
          Medlem nr: 7 002



          CITAT (Betty @ 16-01-2007, 08:13)
          Jag brukar variera med kräftstjärtar i stället för skinka. Förutom purjon så har jag i en strimlad röd paprika och så byter jag ut grädden mot lättcreme fraische Mexican chili och skippar ädelosten.
          Har även bytt ut skinkan mot rökt kalkon ibland, det funkar det med.

          Provade varianten med kräftstjärtar förra fredan. Jättegott!
          Hittade inte Mexican-fraiche i affären utan det blev tomat/chili (tror jag det hette). Mycket sting i den i alla fall.

          Tack för tipset!


          --------------------
          Rensar ogräs i sydligaste Bohuslän, ett blåshål i zon 2-3
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 25-01-2007, 18:15
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag hörde på jobbet om ett recept som lät jättegott och jag ska prova det i helgen.
          Fräs skivad lök eller purjolök tillsammans med lite vitlök, lägg i kokt ris och gurkmeja, låt det steka en liten stund. Vispa ihop 4 ägg och häll i dem i ris / lökblandningen och rör därefter hela tiden så att äggen delar sig i små bitar / flagor. Ta grytan från värmen och rör i räkor eller kräftstjärtar.
          Jag längtar tills det står på bordet! tongue.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          stina
          Inlägg 27-01-2007, 08:59
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Låter jättegott Rosita - tack för tipset! Måste testas... rolleyes.gif

          Rappotera vad du tyckte när du provat är du snäll. rolleyes.gif
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 27-01-2007, 14:34
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          CITAT (rosita @ 25-01-2007, 18:15)
          Jag hörde på jobbet om ett recept som lät jättegott och jag ska prova det i helgen.
          Fräs skivad lök eller purjolök tillsammans med lite vitlök, lägg i kokt ris och gurkmeja, låt det steka en liten stund. Vispa ihop 4 ägg och häll i dem i ris / lökblandningen och rör därefter hela tiden så att äggen delar sig i små bitar / flagor. Ta grytan från värmen och rör i räkor eller kräftstjärtar.
          Jag längtar tills det står på bordet! tongue.gif

          Nu har vi ätit det och det var jättegott! tongue.gif
          Men var jag fått det ifrån att äggen skulle dela på sig, kan man ju undra. De gjorde alltihop väldigt krämigt i stället! Jag hade i kräftstjärtar, dill och curry. Det såg lite ut som en gröt, men mycket gott! rolleyes.gif Serverades med en blandad sallad.


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          stina
          Inlägg 30-01-2007, 08:33
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Låter spännande - måste testas! rolleyes.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 31-01-2007, 13:28
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (LadyG @ 19-01-2007, 01:33)
          Minifraiche 5% fett
          Lättfraiche 15%
          Crème fraiche gourmet 28%
          Crème fraiche naturell 34%

          Kedla lagalätt 5%
          Kedla Matlagningsgrädde 15%
          Låglaktos vispgrädde 40%
          Visgrädde 40%

          Turkisk eller grekisk youghurt 10% går också att koka, byter ut allt "kladd" mot det nu för tiden, både kallt och varmt.
          Ja inte till gräddtårta då förstås, men i maten, kalla såser o.s.v.
          I hink ca 1 liter kostar ca 17.90, och den har så bra konsistens, inte ett dugg rinnig.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 09:31
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon