Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Koka broccoli
          Klura
          Inlägg 23-01-2007, 22:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Köpte ett sånt där broccolistånd (eller vad det heter) och skulle koka de små buketterna.
          Jag har inga specialkastruller för grönsaker utan tog en vanlig.
          Inte visste jag hur länge jag skulle koka dom, tog 10 minuter tror jag. Blaskiga i konsistensen och inte var dom så där fint mörkgröna heller utan olivgröna.

          Hur ska jag göra nästa gång?


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          evelina
          Inlägg 24-01-2007, 07:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Du har kokat dom för länge.

          Jag kokar mina i micron,tar en skål fyller i vatten till hälften det ska inte täcka broccolin. Kör på högsta effekt i 8 min tar ut dom sköljer i kallt vatten.
          Värmer sedan dom i micron, inte på högsta effekt, då blir dom gröna och fina och krispiga.

          Om du inte har micro så koka upp vattnet först och lägg sedan i broccolin.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          askar
          Inlägg 24-01-2007, 08:10
          Länk hit: #3


          Gäster






          Jag köper fryst broccoli. Kokar upp lättsaltat vatten
          lägger i broccolin, låter den koka upp och koka i 2 - 3 min
          tar kastrullen från plattan och häller i lite kallvatten
          och låter det stå i ett par min innan jag häller bort allt vatten.
          Gott, grönt och inte blaskigt. smile.gif
           
          Citera
          Klura
          Inlägg 24-01-2007, 11:09
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 026
          Medlem sedan:
          10-05-2006
          Medlem nr: 7 630



          Tackar för tipsen.
          Jo fryst har jag köpt och det har ju bara varit att koka upp en kortis.
          Men så tänkte jag att jag skulle testa färsk.
          Ska prova att micra nästa gång.

          Är det samma koktid på färska blomkålsbuketter?


          --------------------

          Att förklara är svårt men jag vet ändå vad min hjärna tänker...
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 24-01-2007, 16:47
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag lägger broccolin i buketter + den skalade stammen i bitar tillsammans med ett par skivade vitlöksklyftor och lite salt i en gryta och tar bara lite vatten i . På med locket, låter det koka upp, stänger av plattan och efter 1 minut häller jag av vattnet. Då är broccolin grön, fast och fin och smakar gott!


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 24-01-2007, 17:21
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (rosita @ 24-01-2007, 16:47)
          Jag lägger broccolin i buketter + den skalade stammen i bitar tillsammans med ett par skivade vitlöksklyftor och lite salt i en gryta och tar bara lite vatten i . På med locket, låter det koka upp, stänger av plattan och efter 1 minut häller jag av vattnet. Då är broccolin grön, fast och fin och smakar gott!

          Det där lät supergott!

          Vitlök i grytan, det måste jag testa!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 24-01-2007, 18:57
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Du kan säkert hitta någon tabell för koktider på nätet, t.ex. på gronsaksframjandet,se


          --------------------


           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 24-01-2007, 19:24
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          När man ska ha broccoli till maten har man ofta redan nån gryta kokande med ris, pasta eller potatis. Jag brukar slänga ner broccolin två-tre minuter innan pastan (eller vad man har) är klar. Lite längre om det är ris för då blir ju broccolin bara ångad ovanpå riset.

          Då slipper jag diska en extra gryta och så spar jag lite ström också.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 06:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon