Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hjälp!, Pizzadeg
          *Pamela*
          Inlägg 01-02-2007, 13:09
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          29-01-2007
          Medlem nr: 9 015



          Hittade ett jästpaket i kylen och såg att jag hade tillbehör för att göra hemlagad Pizza.

          Har blandat ihop alla ingredienser.

          Och nu till mitt problem...

          I den ena kokboken står det att pizzadegen ska jäsa i rumstemperatur 30-40 min.

          I den andra boken står det att den kan jäsa under längre tid i kyl.
          Och ska man isåfall även ha handduk över bunken i kylen?


          Jag gjorde degen för en liten stund sedan men vill inte använda den förens om ett par (5-6) timmar sad.gif

          Ska jag ställa den i kylen, eller ska den stå ute? sad.gif unsure.gif


          Tacksam för svar! wub.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 13)
          Rossi
          Inlägg 01-02-2007, 13:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Jag jäser min i rumstemperatur och det funkar alltid. Har aldrig hört talas om jäsning i kyl. Vitsen är väl värmen ...? unsure.gif


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
          *Pamela*
          Inlägg 01-02-2007, 13:15
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          29-01-2007
          Medlem nr: 9 015



          CITAT (Rossi @ 01-02-2007, 13:11)
          Vitsen är väl värmen ...?  :unsure:

          Jo exakt.
          Men jag vet inte hur bra det är om den står i rumstemperatur 5-6 timmar unsure.gif


          Har haft den i kylen i ca 10 minuter nu, men ställde ut den precis,
          och såg att den jäst en aning.

          sad.gif Vad ska jag göra, jag vill ju inte misslyckas.
           
          Citera
          lena:-)
          Inlägg 01-02-2007, 13:15
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          Man kan visst ha kalljäst deg men då bör även degspadet vara kallt...jag brukar låta sånt stå övernatt i kylen. den jåser till minst tredubbelstorlek i kyl övernatt. Men för 4.5 timmar vet jag inte riktigt hur det blir , inte heller om degspade varit varmt.

          inte så mycket till hjälp kanske, jag kollar lite recept och återkommer


          hittade inget men tror inte det är så "kinkigt" . Ställ in den kylen och ta ut den när det är dax för baket. knåda och låt den jäsa lite varmt undertiden du gör iordning pålägget....JAg skulle absolut testat men jag är ju inte den som har någon större "respekt" för recept utan gör mest som det faller sig. Du har ju inte så mycket att välja på.Degen är ju redan gjord. wub.gif


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
          askar
          Inlägg 01-02-2007, 13:16
          Länk hit: #5


          Gäster






          Om du har gjort degen med varm vätska så ska den jäsas i rumstemperatur.
          Till kalljäsningeng ... över dagen eller natten... har man kallt degspad.

          Eftersom jag aldrig testat att ha vanlig varmjäsdeg i kylen så vågar jag inte
          säga om det fungerar eller inte. unsure.gif

          .. ser nu att Lenash redan svarat ang kalljäsning.smile.gif
           
          Citera
          *Pamela*
          Inlägg 01-02-2007, 13:19
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          29-01-2007
          Medlem nr: 9 015



          CITAT (lenasch @ 01-02-2007, 13:15)
          Man kan visst ha kalljäst deg men då bör även degspadet vara kallt...jag brukar låta sånt stå övernatt i kylen. den jåser till minst tredubbelstorlek i kyl övernatt. Men för 4.5 timmar vet jag inte riktigt hur det blir , inte heller om degspade varit varmt.

          inte så mycket till hjälp kanske, jag kollar lite recept och återkommer

          Tack wub.gif
           
          Citera
          lena:-)
          Inlägg 01-02-2007, 13:22
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          CITAT (lenasch @ 01-02-2007, 13:15)
          hittade inget men tror inte det är så "kinkigt" . Ställ in den kylen och ta ut den när det är dax för baket. knåda och låt den jäsa lite varmt undertiden du gör iordning pålägget....JAg skulle absolut testat men jag är ju inte den som har någon större "respekt" för recept utan gör mest som det faller sig. Du har ju inte så mycket att välja på.Degen är ju redan gjord.  :wub:

          som sagt.....men är absolut inte proffs i ämnet, mera oproffsig.


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
          *Pamela*
          Inlägg 01-02-2007, 13:23
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          29-01-2007
          Medlem nr: 9 015



          CITAT (askar @ 01-02-2007, 13:16)
          Om du har gjort degen med varm vätska så ska den jäsas i rumstemperatur.
          Till kalljäsningeng ... över dagen eller natten... har man kallt degspad.

          Eftersom jag aldrig testat att ha vanlig varmjäsdeg i kylen så vågar jag inte
          säga om det fungerar eller inte.  :unsure:

          .. ser nu att Lenash redan svarat ang kalljäsning.smile.gif

          Jag kan ju inte så mycket om sådant här sad.gif

          Det bästa vore om jag hade tänkt efter före,
          och gjort degen senare. wacko.gif

          Men nu står jag här med min deg mad.gif

          Tänkte ju att jag skulle kavla ut den och ha på fyllningen strax innan
          min sambo kommer hem wub.gif
           
          Citera
          *Pamela*
          Inlägg 01-02-2007, 13:24
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          29-01-2007
          Medlem nr: 9 015



          CITAT (lenasch @ 01-02-2007, 13:22)
          CITAT (lenasch @ 01-02-2007, 13:15)


          hittade inget men tror inte det är så "kinkigt" . Ställ in den kylen och ta ut den när det är dax för baket. knåda och låt den jäsa lite varmt undertiden du gör iordning pålägget....JAg skulle absolut testat men jag är ju inte den som har någon större "respekt" för recept utan gör mest som det faller sig. Du har ju inte så mycket att välja på.Degen är ju redan gjord.  wub.gif

          som sagt.....men är absolut inte proffs i ämnet, mera oproffsig.

          laugh.gif


          Jag gör så! biggrin.gif


          Återkommer senare och berättar hur det gick rolleyes.gif


          Tack för hjälpen wub.gif
           
          Citera
          askar
          Inlägg 01-02-2007, 13:42
          Länk hit: #10


          Gäster






          Man kan kavla ut degen och frysa den... håller i minst ett halvår.
          Tar upp den i rumsvärme en stund, naggar, lägger på fyllning och gräddar.
           
          Citera
          lena:-)
          Inlägg 01-02-2007, 20:44
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          Hur gick det med Pizzan ?
          nyfiken......... wink.gif wink.gif wink.gif


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 01-02-2007, 22:20
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Nu är ju inte jag något bakproffs men nog har jag ofta kalljäst deg.

          Även om jag inte använder varm degvätska så arbetar jag degen så länge, ca. 30 minuter att det blir varmt och sedan får det jäsa i källaren ganska många timmar så helt fel tycker jag inte frågeställaren tänkte.

          ingrid
           
          Citera
          *Pamela*
          Inlägg 02-02-2007, 10:10
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          29-01-2007
          Medlem nr: 9 015



          CITAT (lenasch @ 01-02-2007, 20:44)
          Hur gick det med Pizzan ?
          nyfiken.........  ;)  ;)  ;)

          Hej!

          Jodå den jäste, men när jag skulle till att ta i den så pöste allt ur.
          Blev inte mycket deg kvar sad.gif
          Men det klarade vi oss med, dessutom blev det riktigt gott tongue.gif

          Tack för all hjälp wub.gif
           
          Citera
          lena:-)
          Inlägg 02-02-2007, 10:32
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          Så bra att det lyckades.-............och aldrig i livet att jag tänkte att du i något läge tänkt fel.


          wub.gif wub.gif wub.gif


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-06-2025, 00:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon