Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Snabbsaltad gurka
          brohede1
          Inlägg 09-03-2007, 19:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          03-08-2006
          Medlem nr: 8 312



          Hejsan!

          Är det någon som har ett bra recept på snabbsaltad gurka? Jag brukar köpa jättegod snabbsaltad gurka på Ica, men jag är sugen på att prova att göra det själv.

          Monica
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          aanderss
          Inlägg 10-03-2007, 06:48
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 29 979
          Medlem sedan:
          23-01-2007
          Medlem nr: 8 994



          Här är 2 olika recept

          1 kg gurkor
          15 svarta vinbärsblad

          Lag:
          1 l vatten
          4 msk salt
          1-2 tsk socker
          2 1/2 msk ättiksprit

          Picka små hål i gurkorna. Varva dem sedan med vinbärsbladen.
          Rör ihop lagen och låt den stå tills saltet smält. Rör då och då. Slå lagen över gurkorna, täck med plastfilm och ställ i kylskåpet.
          Gurkorna är färdiga efter ca en vecka och står sig sedan ett par månader i kylskåpet.



          1 gurka
          2 msk ättiksprit
          2 msk strösocker
          1 dl vatten
          1/2 krm vit- eller svartpeppar
          1 krm salt
          rikligt med hackad persilja


          Skiva gurkan tunt. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i den skivade gurkan. Strö över hackad persilja. Låt gärna gurkan ligga i lagen någon timme före servering.
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 22-08-2007, 12:19
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Jag gör en sats med lättsaltade gurkor som vi älskar. De är otroligt lätta att göra också.

          1 liter kallt vatten
          0,75 dl grovt salt
          några dillkronor

          Rör saltet i vattnet så det smälter. Lägg i gurkorna, de ska vara så gott som täckta av lagen. Pilla ner dillkronorna i lagen. 5-8 gurkor beroende på stl. Färdigt att äta efter ca 2 dygn. När man anser att de inte ska bli saltare häller man bort lagen. Allt ska naturligtvis vara i kylskåp.

          Mvh zissi

          PS. Hållbara ca 1-2v. i kylskåp. DS.

          Redigerat av zissi: 30-08-2007, 22:52


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 06:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon