Man kan fläta direkt om man vill och sorten inte är hardneck för de har så hårda stammar som inte mjuknar att de är omöjliga att fläta. Häng bara vitlöken på torrt och varmt ställe, och du vet väl att varm förvaring av vitlök funkar utmärkt ifall den aldrig har blivit utsatt för kyla efter skörden så de kan hänga i rumstemperatur i många månader, vissa sorter kan lagras uppåt ett år i rumstemp.
Mina hänger i förrådet som stinker vitlök just nu, jag brukar skörda senare men det var nog den varma våren som fick dem att mogna snabbare jag märkte att blasten gulnat lite och jag testade gräva och såg att ett par lökar hade spruckit upp ett tecken att de suttit lite för länge, skalet runt löken ska ju ha blivit tjockt vid skörden och ska omsluta klyftorna men det bör inte ha spruckit upp igen)
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|