Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Innehåller kakaopulver&kokosflingor mjölkprotein?, Dum fråga kanske
          Sailor Pluto
          Inlägg 14-08-2007, 16:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 982
          Medlem sedan:
          06-01-2007
          Medlem nr: 8 942



          Ska snart baka till en kompis som inte tål mjölkprotein, och vill vara på den säkra sidan smile.gif . Har tänkt göra en vanlig sockerkaka där jag byter ut smöret mot mjölkfritt sådant (eller kokosfett kanske?) och mjölken mot vatten eller lämplig Oatly-produkt. Mjöl, ägg och bakpulver är det inga problem med. Till glasyren tänkte jag använda kakaopulver+florsocker+vatten och sedan strö kokosflingor över. Läste på innehållsförteckningarna och hittade inget om att det kunda innehålla mjölk. Fast eftersom jag är så nojig frågar jag ändå help.gif .


          --------------------

          Stolt HBT-kompis
          Angelica i zon 4-5, sambo med en karl och ett halvt zoo
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          Eva-Helene
          Inlägg 14-08-2007, 17:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Nej, varken kakao eller kokosflingor innehåller mjölkprotein. Chokladdryckspulver däremot kan innehålla mjölk. En bra hemsida, som har både recept och ett forum är http://www.allergimat.com/


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera
          Netha
          Inlägg 14-08-2007, 21:42
          Länk hit: #3


          Gäster






          Under drygt nio år har jag bakat och lagat mjölkproteinfritt.
          Du kan baka kanelbullar, matbröd, kakor... ja allt... genom att byta ut mjölk mot vatten
          och smör/margarin mot mjölkfritt dito.
          Det du bör tänka på, om det mjölkfria margarinet är osaltat... är att du ska räkna ut hur mycket salt vanligt margarin har/100 gram
          och tillsätta det, annars smakar t.ex kakorna lite "vattnigt".

          Jag hade 1 tsk salt och 200 gram mjölkfritt margarin till en halvliters deg kanelbullar och ingen märkte någonsin att det var "vattenbullar" smile.gif
          Bakade också många ggr till skolfester och avslutningar och allt hade strykande åtgång.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon