Mats-Eric Nilsson har skrivit boken ”Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik” (Ordfront) om det utbredda fusket med maten.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17176100.aspÄr det någon som tror att den balsamvinäger som säljs i butikerna verkligen är balsamvinäger?
Hur är det med den dyra tryffeloljan? Tjaaa äkta tryffelolja är en fysikalisk omöjlighet eftersom svampens smakämnen är vattenlösliga!
Hur är det med Jennys kåldolmar från Familjen Dafgård? På paketen står det att de är gjorda ”enligt ett familjerecept som inte ändrats sedan vår mormor Jenny skapade det för 80 år sedan.” Men innehållsförteckningen säger något annat. Där radas 67 ingredienser upp, bland annat E233, E471, E450, E300, E304, E211 och smörarom.
–Det är förstås lite svårt att tänka sig att mormor Jenny skulle ha haft de ingredienserna!
Men jag har ju ändå en viss förståelse för att matföretagen gör allt för att öka sin vinst. Men det är ju betydligt allvarligare att matskribenter (de flesta är väl journalister) och kockar uppenbarligen inte kan sitt jobb!