|
Snart är det jul, Bakat saffransbullar idag |
|
|
|
 |
Svar
(1 - 19)
|
06-11-2007, 16:05
|

Medlem
Antal inlägg: 1 182
Medlem sedan: 10-04-2004
Medlem nr: 3 210

|
Jag förbereder mig på så sätt att jag köper julklappar året runt så vid den här tiden har jag nästan färdigt med såna bestyr. Jag ÄLSKAR också julen  speciellt allt pyssel innan. Jag har trappat ner på allt som man tro att man "måste ha " så nu är det vissa saker som jag köper färdigt och sen "piffar jag till det "  så det blir som hemgjort  och det bästa är att alla tror att det är hemgjort också -
|
|
|
|
|
06-11-2007, 16:30
|

Medlem
Antal inlägg: 494
Medlem sedan: 26-08-2006
Medlem nr: 8 480

|
CITAT (råse-marie @ 06-11-2007, 15:59)  Ja, visst är det det. Jag är världens elakaste... nej inte mamma utan fru  , ungarna bryr sig inte så mycket. Men det kan jag leva med
|
|
|
|
|
06-11-2007, 16:39
|

Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061

|
Men så ruskigt goda dom ser ut  kan du inte lägga ut receptet??
--------------------
|
|
|
|
|
06-11-2007, 16:46
|

Medlem
Antal inlägg: 494
Medlem sedan: 26-08-2006
Medlem nr: 8 480

|
CITAT (Bettis @ 06-11-2007, 16:39)  Men så ruskigt goda dom ser ut  kan du inte lägga ut receptet?? De är jättegoda. Med vit choklad i. Jag skriver receptet i receptforumet då.
|
|
|
|
|
07-11-2007, 10:12
|

Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296

|
Ser gott ut men tyvärr är jag inte så förtjust i saffran. Är det nån mer som känner så? Hoppas jag inte förstör tråden nu.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|
|
|
|
|
07-11-2007, 10:20
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (råse-marie @ 06-11-2007, 15:59)  Det är det verkligen, affärerna lockar ju kunder med doften...  CITAT (Gossen Ruda @ 07-11-2007, 10:12)  Ser gott ut men tyvärr är jag inte så förtjust i saffran. Är det nån mer som känner så? Bäst med mycket russin och kaardemumma.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
07-11-2007, 10:31
|

Medlem
Antal inlägg: 2 425
Medlem sedan: 12-06-2007
Medlem nr: 10 996

|
CITAT (Monica i Nässjö @ 06-11-2007, 16:46)  De är jättegoda. Med vit choklad i. Jag skriver receptet i receptforumet då. Vad gott! Jag brukar göra precis som du men byta ut chokladen mot riven mandelmassa i fyllningen, också jättegott. //Mollis
|
|
|
|
|
07-11-2007, 14:14
|

Medlem
Antal inlägg: 494
Medlem sedan: 26-08-2006
Medlem nr: 8 480

|
CITAT (Gossen Ruda @ 07-11-2007, 10:12)  Ser gott ut men tyvärr är jag inte så förtjust i saffran. Är det nån mer som känner så? Hoppas jag inte förstör tråden nu.  Men det gör absolut ingenting, för du ska inte få smaka i alla fall  . Men, hur kan någon inte tycka om saffran?? Tänk dig en fransk fisksoppa utan saffran, eller saffransrisotto, eller de där gotländska pannkakorna. Jösses, nu känner jag snålvattnet rinna till.
|
|
|
|
|
07-11-2007, 14:30
|

Medlem
Antal inlägg: 776
Medlem sedan: 14-02-2006
Medlem nr: 7 076

|
Åh, vad goda bullarna ser ut att vara, det måste jag nog prova. Jag brukar göra deg av en hel liter och så gör jag lusse-katter av hälften och sen bullar med mandelmasse-fyllning i resten men nu ska jag byta ut mandelmassan mot vit choklad för det verkar ju jätte-mumsigt för en choklad-älskare som jag Har inte hunnit börja baka ännu och det är lika bra att vänta för vi brukar ha svårt att låta bli dom annars
--------------------
Felicia, glad odlare i Zon 7
|
|
|
|
|
07-11-2007, 14:36
|

Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296

|
Jaså, du skickar ingen till mig? Det är väl så att man gillar det man är van vid och saffran har lyst med sin frånvaro under min uppväxt. Jag har för mig att den började användas av högre ståndet i Stockholmstrakten och sen spritt sig sakta. Här till Västkusten har den nått men vanlig är den inte, eller åtminstonde var inte det under min uppväxt. Tror att min skånska moder inte heller kände för den.
En gång var jag på kurs i Stockholm och skulle köpa några bullar att ha på hotellrummet. Det fanns ju BARA saffransbullar i affären. Ok, jag kan äta dom men finns det saffransfritt alternativ tar jag det.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|
|
|
|
|
07-11-2007, 15:36
|
Medlem
Antal inlägg: 647
Medlem sedan: 27-02-2004
Medlem nr: 2 895

|
Hur gör du Åreskutor? undrar jag.
--------------------
"brukar är inte alltid"
|
|
|
|
|
07-11-2007, 15:47
|

Medlem
Antal inlägg: 4 869
Medlem sedan: 27-11-2004
Medlem nr: 4 761

|
Ja de saffransbullarna såg smarriga ut!!
Jag bakade pepparkaksmuffins igår. Mums!
|
|
|
|
Lars-Olof Arvids
|
07-11-2007, 15:47
|
Gäster

|
Vilka härliga saffransbullar! Saffranslussekatter till jul har blivit ett måste hos mig, efter mina två år på Malungs folkhögskola i slutet av 80-talet. Oftast hinner jag dock inte baka några själv, utan köper på SMU:s julmarknad. Före Malungstiden visste jag knappt att saffransbullar fanns, för det är helt rätt att vi inte har någon sådan tradition här på Västkusten.
Olle
|
|
|
|
|
07-11-2007, 16:56
|

Medlem
Antal inlägg: 494
Medlem sedan: 26-08-2006
Medlem nr: 8 480

|
CITAT (myskmadra @ 07-11-2007, 15:36)  Hur gör du Åreskutor? undrar jag. Åreskutor, jo det är smarriga saker det. Fast nästan mer som godis än kaka. Men en gång om året får man väl lov att vara lite onyttig. Man gör en mördeg på 5dl mjöl, 3/4dl socker, 200g kallt smör och en äggula. Gör en rulle och kyl. Skiva degen och tryck ut i mazarinformar. Sedan lägger man några äppleklyftor som man pudrar med kanel i botten, på det en skiva marsipan och överst en skiva nougat. Och så petar man ner några hasselnötkärnor i nougaten. Grädda ca 20 min i 175 grader. När de kallnat ringlar man smält choklad över och strax innan servering pudrar man på florsocker. Men varning, de är väldigt mäktiga
|
|
|
|
|
07-11-2007, 18:35
|
Medlem
Antal inlägg: 647
Medlem sedan: 27-02-2004
Medlem nr: 2 895

|
Tack för receptet! Det låter mäktigt men smarrigt. Passar nog bra till advent och jul! Själv börjar jag nog få lust med julen till advent. Jag tycker att det är för tidigt ännu! Har ju fortfarande blommande pellisar ute!  Saffransbullarna med vit choklad i kommer jag definitivt att prova göra. Ha det så gott!
--------------------
"brukar är inte alltid"
|
|
|
|
|
09-11-2007, 22:23
|
Medlem
Antal inlägg: 647
Medlem sedan: 27-02-2004
Medlem nr: 2 895

|
Och nu var de gjorda! saffranssnurrorna med vit choklad i . Helt klart godkända här i huset! MUMS! Frågan är om det finns kvar någon efter helgen Lagom försmak på advent, men varför inte baka de här en regnig sommarmånad? Jag älskar saffran. Jag brukar lägga några trådar i tekoppen förresten, blir fin färg och smak.
--------------------
"brukar är inte alltid"
|
|
|
|
|
10-11-2007, 20:20
|

Medlem
Antal inlägg: 5 656
Medlem sedan: 28-02-2003
Medlem nr: 834

|
Vad duktiga ni är,jag bakar nästan ingentig till jul,jo bullar blir det,häften kanelbullar och hälften kardemummabuller och russin.Ingen saffran eller schoklad.Pepparkakor köper jag.Min besök kommer på juldagen och då blir det gåsmiddag.Jag slipper julbord tack och lov i år,men skinka gör jag så klart.
--------------------
MVH Renate zon 4
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|