|
Julbord!, Vilka är era absoluta måsten på julbordet? |
|
|
|
09-11-2007, 10:31
|

Medlem
Antal inlägg: 857
Medlem sedan: 17-03-2004
Medlem nr: 3 016

|
Hej! Julen närmar sig med stormsteg!! För att få lite inspiration till julgottigheterna. Vilka är era absoluta måsten på julbordet? Mina är: tunga... ( helst två st, går åt som smör hemma.. ) Sillsallad, köttbullar och ägghalvor. Sen förstås prinskorv ( svårt att få tag på god, dock.. ) sill, lax och sylta. Skinkan är ju god, men inget måste samma gäller risgrynsgröten.. ( hjälp, blir jag fängslad nu av julpatrullen??  ) Och till efterrätt, glögg lussebullar och knäck. Pepparkakor brukar man ju vara så trött på.. vi det laget.. *s*
--------------------
Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )
(Bytt sign från 16kvm stor balkong)
|
|
|
|
2 sidor
1 2 >
|
 |
Svar
(1 - 19)
|
09-11-2007, 12:31
|
Medlem
Antal inlägg: 1 611
Medlem sedan: 02-05-2003
Medlem nr: 1 308

|
Sillen och löjrom!
Det är mina favoriter! Hamnade i sillhimlen på ett julbord i fjol där de hade 11 sorter om jag kommer ihåg rätt! Kattilakoski Gastronomi.
--------------------
Zon 6
|
|
|
|
|
09-11-2007, 14:36
|

Medlem
Antal inlägg: 4 016
Medlem sedan: 31-05-2007
Medlem nr: 10 798

|
Egensaltad skinka, gillar inte rimmad  leverpastej, gravlax (helst hemgjord) och ägg
--------------------
Stolt HBT-kompis
|
|
|
|
|
09-11-2007, 15:15
|

Medlem
Antal inlägg: 544
Medlem sedan: 06-03-2007
Medlem nr: 9 233

|
Julmust skinka o ris'ala'malta sen är jag nöjd.
|
|
|
|
|
09-11-2007, 15:39
|

Medlem
Antal inlägg: 857
Medlem sedan: 17-03-2004
Medlem nr: 3 016

|
tosan, egensaltad?
Hur gör man då?
--------------------
Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )
(Bytt sign från 16kvm stor balkong)
|
|
|
|
|
09-11-2007, 17:54
|
Medlem
Antal inlägg: 2 458
Medlem sedan: 28-02-2005
Medlem nr: 5 087

|
Julköttbullar, stark senap, potatis, inlagd sill, julmust, gurka, rödkål, sillsallad, julknäcke, ost.
Skinka ej nödvändigt för mig.
|
|
|
|
|
09-11-2007, 17:58
|

Medlem
Antal inlägg: 10 192
Medlem sedan: 20-05-2007
Medlem nr: 10 539

|
Brunkål
lilyrose.gif ( 399bytes )
Antal nedladdningar: 12
--------------------
|
|
|
|
|
09-11-2007, 18:09
|

Medlem
Antal inlägg: 4 016
Medlem sedan: 31-05-2007
Medlem nr: 10 798

|
CITAT (16kvm stor balkong @ 09-11-2007, 15:39)  tosan, egensaltad?
Hur gör man då? Ganska enkelt faktiskt, man kokar en saltlake (kommer med receptet när jag hittar åt det) som får stå på bron och kallna till dagen efter, trampar ner skinkan i en hink med lock och häller saltlaken över, se till att hela skinkan kommer under mha djuptallrikar eller så. Sen får den stå där i 6 dygn innan det är dags att koka den. Det blir bara såååå gott, och inte sådär äckligt rött som rimmad skinka.
--------------------
Stolt HBT-kompis
|
|
|
|
|
09-11-2007, 18:13
|

Medlem
Antal inlägg: 2 425
Medlem sedan: 12-06-2007
Medlem nr: 10 996

|
Skinka, Jansson, rödkål, brysselkål, senap, köttbullar, senapsgravad strömming och ägghalvor, hembakt knäckebröd.
//Mollis
|
|
|
|
|
09-11-2007, 18:36
|

Medlem
Antal inlägg: 153
Medlem sedan: 09-03-2007
Medlem nr: 9 268

|
Det ni målar upp blir ett perfekt jubord för mig Men ni kan glömma risgrynsgröten liksom ris'ala'malta.  Jag vet att t.o.m. tomten hellre äter havregrynsgröt Men var är grisfötterna och svagdrickan  Det bara måste finnas för att det ska bli någon Julstämning
--------------------
zon 3-4 Gutta cavat lapidem, non vi sed saepe cadendo
|
|
|
|
|
09-11-2007, 19:07
|

Medlem
Antal inlägg: 3 234
Medlem sedan: 09-07-2004
Medlem nr: 4 038

|
Brysselkål Grönkål Skinka Svampstuvning Köttbullar Stekt onsalakorv Blå- och vitmögelostar Glögg
Ho, ho!
--------------------
Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
|
|
|
|
|
09-11-2007, 19:12
|

Medlem
Antal inlägg: 153
Medlem sedan: 09-03-2007
Medlem nr: 9 268

|
CITAT (Lady Hamilton @ 09-11-2007, 18:51)  Tyvärr Dealer........Vet inte vem som lurat dig Men äter inget annat än risgryns gröt Jo så är det naturligtvis hos er  Stackarn han får väl inget annat Han måste ju överleva. Här får  bland annat smörgås med prickig korv  Det vet både jag och Tjorven att han tycker om
--------------------
zon 3-4 Gutta cavat lapidem, non vi sed saepe cadendo
|
|
|
|
|
09-11-2007, 20:49
|
Medlem
Antal inlägg: 8 694
Medlem sedan: 05-07-2004
Medlem nr: 4 012

|
Mina nytillkomna favoriter på julbordet som vi infört i vår familj är laxrullar med pepparrot och creme cheese och marinerade revbensspjäll med julkryddning. Sedan tillkommer naturligtvis de vanliga rätterna som köttbullar, prinskorv, sill, Janssons frestelse, skinka m.m. Inte något avancerat alltså.
|
|
|
|
|
09-11-2007, 23:53
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
CITAT (Boxer @ 09-11-2007, 19:07)  Brysselkål Grönkål Skinka Svampstuvning Köttbullar Stekt onsalakorv Blå- och vitmögelostar Glögg
Ho, ho! Trodde vi var ensamma i min familj nästan med svampstuvning! När det är svampsässong så brukar vi alltid frysa in och spara svamp och så tar vi på julafton och premiäräter av kantarellerna. mina "måsten" är annars: skinka köttbullar stuvad grönkål brunkål rödkål rödbetssallad lite julmust för traditionens skull och svagdricka. coca-cola totalt bannlyst på julbordet!
--------------------
|
|
|
|
|
14-11-2007, 20:03
|

Medlem
Antal inlägg: 1 401
Medlem sedan: 29-01-2003
Medlem nr: 648

|
Brysselkål och rödkål!!!
--------------------
Det är skönt när allt är grönt
|
|
|
|
|
14-11-2007, 20:41
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
CITAT (Tosan @ 09-11-2007, 18:09)  Ganska enkelt faktiskt, man kokar en saltlake (kommer med receptet när jag hittar åt det) som får stå på bron och kallna till dagen efter, trampar ner skinkan i en hink med lock och häller saltlaken över, se till att hela skinkan kommer under mha djuptallrikar eller så. Sen får den stå där i 6 dygn innan det är dags att koka den. Det blir bara såååå gott, och inte sådär äckligt rött som rimmad skinka. Ingen saltpeter? Vad det därför min blev misslyckad? ingrid CITAT (Boxer @ 09-11-2007, 19:07)  Svampstuvning Hur äter Ni svampstuvningen?
|
|
|
|
|
14-11-2007, 20:44
|

Medlem
Antal inlägg: 4 016
Medlem sedan: 31-05-2007
Medlem nr: 10 798

|
CITAT (ingrid fuxwall @ 14-11-2007, 20:41)  Ingen saltpeter? Vad det därför min blev misslyckad?
ingrid Hur äter Ni svampstuvningen? Jo, det är salpeter i saltlaken receptet
--------------------
Stolt HBT-kompis
|
|
|
|
|
15-11-2007, 10:00
|

Medlem
Antal inlägg: 4 213
Medlem sedan: 07-02-2007
Medlem nr: 9 061

|
CITAT (Boxer @ 09-11-2007, 19:07)  Stekt onsalakorv
Ho, ho! Stekt  Är det den rökta du steker??
--------------------
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|