CITAT (Markus_H @ 10-11-2007, 00:01)

Av någon anledning tycker charkindustrin att charkvaror ska hålla sig köttrosa, fast kött som tillagas brukar ju naturligt bli mer brun-grått!
Är väl ändå rätt onödigt att medvetet äta livsmedel med onödiga tillsatser som man vet är ohälsosamma.
Charkindustrin, tja, den bistra sanningen är väl att det är vi konsumenter som i butiken tycker att det ena ser aptitligare ut än det andra. Men jag håller med om att onödiga tillsatser är just...onödiga. Tycker att märkningen av produkter borde bli bättre, överlag. För en liten stund sedan funderade jag, i en konsumbutik, huruvida det var tillsatt socker i en läskeblaskflaska eller icke. Det stod något "endast naturligt socker från frukt och bär", men huruvida det var fruktos, sackaros, eller vad, det framgick inte.
Just charkvaror är lite luriga, massa tillsatser, och ibland är inte ens skinka skinka, utan "pressade skinkslamsor och lite annat skräp"