Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Extra på julbordet, har ni något speciellt
          Bettis
          Inlägg 13-11-2007, 10:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          Jag undrar om ni har något speciellt på julbordet, som kanske inte är direkt/vanligt att man har g.gif Själv har jag nog bara "vanlig" julmat som köttbullar, skinka och lax mm. Skulle vara kul att höra om någon har något udda smile.gif


          --------------------
           
          Citera
          3 sidor V   1 2 3 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Mollis
          Inlägg 13-11-2007, 10:37
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Hej, vi har ibland Ceviche (kall marinerad torsk) och ibland morotslåda till skinkan. Ceviche äts mycket runtom i sydamerika och morotslåda är en typisk finsk tradition.

          //Mollis
           
          Citera
          LindaLunda
          Inlägg 13-11-2007, 10:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 666
          Medlem sedan:
          12-11-2005
          Medlem nr: 6 778



          Äggost!
          Bohuslänsk delikatess... mums...
          Linda
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 13-11-2007, 11:06
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          CITAT (Mollis @ 13-11-2007, 10:37) *
          Hej, vi har ibland Ceviche (kall marinerad torsk) och ibland morotslåda till skinkan. Ceviche äts mycket runtom i sydamerika och morotslåda är en typisk finsk tradition.

          //Mollis

          Låter spännande, hur gör du den marinerade torsken?


          --------------------
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 13-11-2007, 11:22
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Det är mycket gott med Ceviche och passar på alla bufféer, jag lägger in receptet på receptavdelningen.


          Mvh
          Mollis

          Upptäckte att jag stavat fel, det stavas "Cevice"....

          Mollis
           
          Citera
          olgak
          Inlägg 13-11-2007, 13:40
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 725
          Medlem sedan:
          06-05-2005
          Medlem nr: 5 697



          Färsk hyvlad rödkål försiktigt gnuggad i havssalt med fetaost, rosmarin och olja smile.gif.

          Färsk bladspenat med grovrivna rödbetor, smulad chèvre, grovhackade valnötter och vinägerdressing.


          --------------------
          OlgaK zon II

           
          Citera
          Floppy
          Inlägg 13-11-2007, 13:49
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          Kålrotslåda och leverlåda...är måsten för mig på julbordet...jag firar med min svärföräldrar och de är svenskar...de är väldigt förtjusta i kålrotslådan...både kålrotslådan och leverlådan är finska julrätter...annars är det det 'vanliga' som gäller... santa.gif


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          Monica i Nässjö
          Inlägg 13-11-2007, 16:10
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 494
          Medlem sedan:
          26-08-2006
          Medlem nr: 8 480



          Nu ska vi se. Absolut måste på mitt julbord, förutom allt det vanliga då, är köttpaté, grönsakspaté, ansjovistårta, savoykålsknyten och paradissallad. Sedan vill jag gärna prova något nytt varje år och gärna då vegetariskt.
           
          Citera
          aanderss
          Inlägg 13-11-2007, 16:38
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 29 979
          Medlem sedan:
          23-01-2007
          Medlem nr: 8 994



          brunkål är ett måste men även blodkorv är gott på julbordet
           
          Citera
          Snöflinga
          Inlägg 13-11-2007, 16:43
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 999
          Medlem sedan:
          01-08-2004
          Medlem nr: 4 203



          Bruna bönor, fast det är kanske inte så ovanligt rolleyes.gif Kokar, kryddar och lyxar till dem med en rejäl smörklick och grädde ... När jag var barn hade vi alltid ett pyntat grishuvud på bordet fear.gif kanske inte så vanligt nu ?
           
          Citera
          Tosan
          Inlägg 13-11-2007, 17:19
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 4 016
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 798



          Nej numer kommer ju grishuvet i två delar när man beställer en gris...


          --------------------
          Stolt HBT-kompis
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 13-11-2007, 21:12
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Gristunga och grishjärta + morotslåda och leverlåda tillhör mitt julbord.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          Lillja
          Inlägg 13-11-2007, 21:41
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 544
          Medlem sedan:
          06-03-2007
          Medlem nr: 9 233



          Fårbog brukar vi ha på julbordet numera eftersom
          min bror föder upp får, jag lägger den i saltlake
          några dygn sen i låg ungstemp länge.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 13-11-2007, 22:45
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Snöflinga @ 13-11-2007, 16:43) *
          Bruna bönor, fast det är kanske inte så ovanligt rolleyes.gif Kokar, kryddar och lyxar till dem med en rejäl smörklick och grädde ... När jag var barn hade vi alltid ett pyntat grishuvud på bordet fear.gif kanske inte så vanligt nu ?

          Bruna bönor är tradition. Fast det känns lite fel till julmaten kanske... Äter aldrig skinka och bruna bönor annars.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Trädet (ZonV)
          Inlägg 13-11-2007, 23:02
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 197
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 634



          sikrom och/eller löjrom
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 13-11-2007, 23:08
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Apelsinsago har vi alltid till fikat efter julbordet. Den består av 8dl vatten + 1dl sagogryn + 2.5dl socker och så banan, apelsin o äpple i bitar. Lite vispad grädde till. MMmmmmm!


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          moriana
          Inlägg 13-11-2007, 23:35
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 53
          Medlem sedan:
          27-10-2007
          Medlem nr: 13 006



          Något vi alltid brukar ha på bordet är älgrulle, tungvurst och grisfotsaladåb hoppsan höll på att glömma saffranskakan.
           
          Citera
          Eva i Höga
          Inlägg 14-11-2007, 09:32
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 3 454
          Medlem sedan:
          12-06-2006
          Medlem nr: 7 932



          Vi har alltid Bohuslänsk äggost på julbordet (även om det inte är så ovanligt just här). Det är en delikatess som vi inte vill vara utan liksom julskinkan.


          --------------------
          Eva

          En som inte gör dumheter som ung,
          gör det som gammal!
           
          Citera
          Felicia
          Inlägg 14-11-2007, 11:20
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 776
          Medlem sedan:
          14-02-2006
          Medlem nr: 7 076



          Gravad röding eller öring, rökt älg-kött eller tjäder och mesefil (nån blandning av mesost och grädde/gräddfil som mamma brukar fixa). Grisfötter brukar min sambo koka och lägga in i saltlag men det är bara han och mamma som äter det (med stor förtjusning), jag vägrar att ens prova wacko.gif
          Kålrotslåda brukar jag ofta göra också och i år ska jag göra pepparkaks-cheesecake till efterrätt om man nu orkar så långt.. tongue.gif


          --------------------

          Felicia, glad odlare i Zon 7
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 14-11-2007, 12:22
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          Oj så kul att läsa alla era "udda" saker som ni har på julbordet, har fått endel tips som jag nog ska ta efter thanks.gif


          --------------------
           
          Citera

          3 sidor V   1 2 3 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 20:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon