Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mat i järngryta
          Hans i Värmland
          Inlägg 15-11-2007, 17:13
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 112
          Medlem sedan:
          01-11-2007
          Medlem nr: 13 053



          Varför använder inte folk sina järngrytor mera.
          Det är så enkelt att lägga segt kött i grytan,salta och krydda, eventuellt grönsaker och sedan ta en promenad eller annat och maten är klar. JJu lägre värme -ju längre inne. Jag brukar mest ha 150 grader och 4 timmar men det kan variera med spis. Pröva.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 3)
          KURT
          Inlägg 15-11-2007, 17:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Läs gärna journalisten Jens Linders nya bok "Långkok", förutom att tillaga mat på spisen, å hyllar han tillagning i ugn under 125 grader. Vid lägre temperatur har man också längre intervall på sig att avbryta tillagningen när maten är klar, och man minskar risken att t ex få en torr stek.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 15-11-2007, 18:16
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          jag använder min gamla järngryta jätteofta, det är helt suveränt.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 18-11-2007, 19:33
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Jag använder min järngryta ofta också till t.ex. nötstek, när jag steker tärnat sidfläsk till fläskpannkakan, när jag gör köttfärssås eller steker grytbitar både fläsk och nöt till t.ex. stroganoff men inte i ugnen utan på platta.
          Det är nyttigt att steka i järngryta eller stekpanna av järn för att man får i sig lite järn ibland.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 00:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon