Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > God och nyttig dressing
          Mollis
          Inlägg 25-03-2008, 16:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Jag har alltid en dressing färdigblandad i kylen, jag använder nästan alltid Rapsolja i den (nån gång Olivolja).
          Sen äter jag alltid en salladstallrik till något av målen, varje dag, och ringlar på lite god dressing. På det sättet
          får jag i mig hyfsat med nyttiga fetter, som Omega-3, samtidigt som det är gott och jag slipper köpa dyra tillskott.

          Recept dressing:

          1 del vinäger
          3 delar Rapsolja
          1 pressad vitlöksklyfta
          lite dijonsenap
          pyttepyttelite socker
          lite basilika
          lite dragon
          örtsalt
          svartpeppar

          //Mollis
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 14)
          Chamomille
          Inlägg 25-03-2008, 18:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Tack Mollis. Det låter gott!


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 31-03-2008, 15:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Nu har jag gjort den... Ljuvligt god! biggrin.gif Fast jag läste fel så det blev lite timjan också, men det gjorde nog inget. Sen hade jag nog lite mer än "puttelite" socker. Det värsta av allt, jag hade ingen vitlök hemma fear.gif (det har nog aldrig hänt förut) så det fick bli pulver. Men det blev verkligen gott! thanks.gif


          Edit: Undrar om man kan göra den med balsamvinäger?

          Redigerat av Chamomille: 31-03-2008, 15:57


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 31-03-2008, 16:20
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (Chamomille @ 31-03-2008, 16:57) *
          Nu har jag gjort den... Ljuvligt god! biggrin.gif Fast jag läste fel så det blev lite timjan också, men det gjorde nog inget. Sen hade jag nog lite mer än "puttelite" socker. Det värsta av allt, jag hade ingen vitlök hemma fear.gif (det har nog aldrig hänt förut) så det fick bli pulver. Men det blev verkligen gott! thanks.gif
          Edit: Undrar om man kan göra den med balsamvinäger?


          Kul! Det går nog alldeles utmärkt med timjan också! Fast lite dragon tycker jag alltid att man ska ha i. Jag tycker att balsamvinägern är för söt, men testa du, det kanske blir hur bra som helst.

          //Mollis
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 31-03-2008, 16:24
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Mollis @ 31-03-2008, 17:20) *
          Kul! Det går nog alldeles utmärkt med timjan också! Fast lite dragon tycker jag alltid att man ska ha i. Jag tycker att balsamvinägern är för söt, men testa du, det kanske blir hur bra som helst.

          //Mollis

          Jag hade i dragon ockå. Älskar dragon.... Man kanske kan ha både balsamvinäger och vitvin... Eller bara smaksätta med lite balsam. Jag får prova nästa gång! biggrin.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 31-03-2008, 16:27
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (Chamomille @ 31-03-2008, 17:24) *
          Jag hade i dragon ockå. Älskar dragon.... Man kanske kan ha både balsamvinäger och vitvin... Eller bara smaksätta med lite balsam. Jag får prova nästa gång! biggrin.gif


          Ja gör det och berätta hur det blev!
           
          Citera
          Rosmarin
          Inlägg 04-04-2008, 15:17
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 099
          Medlem sedan:
          07-02-2008
          Medlem nr: 13 936



          Hej Mollis!
          Recept dressing:

          1 del vinäger
          3 delar Rapsolja
          1 pressad vitlöksklyfta
          lite dijonsenap
          pyttepyttelite socker
          lite basilika
          lite dragon
          örtsalt
          svartpeppar

          Ditt recept påminner om det jag brukar använda. Jag använder honung istället för socker.


          --------------------

          Vänliga Hälsningar:
          Rosmarin
          Klimat: Bourgogne Min hemsida


           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 04-04-2008, 15:31
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (Rosmarin @ 04-04-2008, 16:17) *
          Hej Mollis!
          Recept dressing:

          1 del vinäger
          3 delar Rapsolja
          1 pressad vitlöksklyfta
          lite dijonsenap
          pyttepyttelite socker
          lite basilika
          lite dragon
          örtsalt
          svartpeppar

          Ditt recept påminner om det jag brukar använda. Jag använder honung istället för socker.


          Det är nog jättegott! Och örtkryddorna jag brukar ha kan man ju variera hur mycket som helst men lite dragon och dijonsenap får man inte glömma! En bra Dijonsenap till dressing är "Bornier", den reder lite. Man kan också vispa i en äggula(mindre än en hel om man gör mindre sats) för att få riktigt fin konsistens.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 04-04-2008, 18:53
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Ooh, fler användnningsområden för vinäger... Jag måste skaffa det helt enkelt, de där receptena lät ju jättetrevliga och dijonsenap som är så gott! Använder ni torkad dragon, eller ska man köpa en planta att klippa från?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 04-04-2008, 20:50
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Jag tog egenodlad torkad smulad. Det är annars svårt att få igenom dressingen genom det lilla hålet vi har i vår "dressingburk". Mmummmsss biggrin.gif Fast det går med färsk också om man har en flaska med större hål. Kanske den måste dra lite längre för att få smak då?


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 05-04-2008, 09:15
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Ja just när det gäller dragon är torkad bäst, det är väl en av de få kryddorna som verkligen vinner på att torkas.
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 05-04-2008, 13:20
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (Mollis @ 05-04-2008, 10:15) *
          Ja just när det gäller dragon är torkad bäst, det är väl en av de få kryddorna som verkligen vinner på att torkas.

          Jaa... Du skulle bara smaka på sambons bearnaise... Åh... wub.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 05-04-2008, 13:25
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (Chamomille @ 05-04-2008, 14:20) *
          Jaa... Du skulle bara smaka på sambons bearnaise... Åh... wub.gif


          Du tror inte att han skulle kunna tänka sig att dela med sig av receptet? Han kan få nåt smarrigt recept tillbaka!
           
          Citera
          karjo
          Inlägg 05-04-2008, 18:15
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 140
          Medlem sedan:
          21-05-2005
          Medlem nr: 5 846



          Låter som ett smarrigt recept! Men hur stora "delar" brukar du ta för att det ska stämma med vitlöken tex?
          Alltså 1 del vinäger, hur mycket är det ungefär? 1 dl?


          --------------------
          Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 05-04-2008, 18:33
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (karjo @ 05-04-2008, 19:15) *
          Låter som ett smarrigt recept! Men hur stora "delar" brukar du ta för att det ska stämma med vitlöken tex?
          Alltså 1 del vinäger, hur mycket är det ungefär? 1 dl?


          Ja ungefär 1 dl vinäger brukar vara lagom, men vi har inte så stort hushåll numera, bara 2 personer, dressingen håller sig i bra i kylen i ca en vecka- Sen kan man laborera med kryddorna/vitlöken allt efter smak och tycke förstås..och man kan ersätta en liten del av oljan med vatten om man vill göra den magrare, och om man vill göra den riktigt lyxig kan man ha i lite majonnäs och färskriven parmesan (fast då håller den inte lika bra i kylen).
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 13:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon